Everything happens with a REASOn . While , JOURNEY is made to show us the DESTINY.

Wednesday, May 15, 2013

Kehidupan di Matrikulasi :)

Assalamualaikum .
Hai semuaaaaaa :D hehe . Lama gila kann tak update blog . hmm , agak busy lahh kan . Since hbis matriks ari tuu , broadband buat hal , so tak dapat nk online lappy sgt . Online kt phone semata-mata haa . hm .

Okay la . Rasa mcm nak cerita daripada time first2 masuk tuu . erkk ? Hmm , klau nk baca , baca lah ehk . kalau taknak , takpaaaa . haha :D Hmm , time first2 masuk tuu , 28 Mei 2012 , kalau tak silap laaa . hm . Masa dapat tahu , dapat matriks , org yg paling happy ialah , Mama ! huk3 . Kemain excited tau . Hm , aku ? Happy la jgk , alhamdulillah . huhu . Time tuu agak takut jgk cz dah dgr mcm2 rumors pasal matriks kann ? And dan dan time tuu ada yg dok share article mengepek2 pasal matriks . Pasal 'benda' alahh bagai tuu ah . Risau gak , cz bnda tu dlm kalangan pelajar perempuan kan . Hmm . Tapi alhamdulillah , selama setahun kat sana , ehh ? Setahun ke ? Hm , ada la 11 bulan cmtuu . hee , takda apa pn yg brlaku sgt . Hmm , cuma , pressure tuu , biasa lah kann . hmm . Time first masuk tuu , tak silap aku Fasa 3 kot . Last group punya . Around kul 3 patutnya kot ? Ntah ah , tak ingat . HAHA . But yg pasti aku dtg awal cket drpd masa yg ditetapkan . And ramai gilaa that time . seriously ! SO , ayah mama decided g lunch dlu cz memasing lapar . Ktorg kluar ah balik , cari kedai mkn trdekat . Tapiii malang gilaaaa . Time ktorg dtg balik tuu , masih ramai . And parking td dah takda :( Time beratur tuu agak kelam kabut , sbb ada la beberapa bnda yg tak print la apa lah blablablaaa . hmm , time beratur tuu jumpa ramai gak kengkawan skolah ! Classmates ! hahaha . So , apa lagi , pegi je ahh kt diorg . Main 'cut' line jek ! hehe . *jgn tiru okay?* haha . Time dah daftar bagai tuu , mcm2 hal weh . Serious , tak teratur diorg uruskan . Kelam kabut . Kita nii pun ikut jadi kelam . Tahu tak ? Aku ? 3 kali tukar bilik bolehh ? -,- isk3 . Sedih gila doh . Ingat lagi , first dpat bilik A2.2.14 kott ? haaa . Pastu kena naik tingkat 2 , amik kunci . Then , org tu kata takda -,- bengang tidak er mse uh ! Kena turun balik , BERATUR balik weh . seriously . Then , dapat A1.2....berapa tahh . Naik balik nk amik kunci . Ttbe dia kate bilik tu dh penuh pulak ? Peh peh ! Menyirap japp . Fed up pun ada time tuuu . And lastly , dia kate trus je msuk tayah beratur . Hmm lega ah cket . And at last , dapat bilik A3.3.3 ! ehee , lawa kan number ? :p 

Pastu terus rushing g cari bilik . and by that time dah petang gila kott wehh . Mmg pnat time tuuu . Takda mood dahh . huhuk . And know wht ? Blok A3 dekat gila ngn pndftaran time tuu , but then ktorg kena pusing jejauhhh smpai ke blok bdk laki sana ! gilaa kann? jaohh seh ! dgn jammed bagaii . serious ahh penat . nk dekat kul 7 dah time tu kot . hmm . Sampai je kat blok , terus bawak naik brg2 semua . Suram doh time tu tmpt tuu sbb semua org dh turun g surau -,- And smpai kat atas jumpa sesorang nii , roomate aku gk ! haha . dia pun lambat cm akuu . So tinggal ah ktorg dua org . Nama dia Ira Masyra :) hehe . Dia lah org luar yg pertama aku jumpa . Ehee .

..........to be continued......................