Everything happens with a REASOn . While , JOURNEY is made to show us the DESTINY.

Friday, September 21, 2012

See what happen ? :'(

Squash :( Ttbe rasa hari ni nak turun Squash . Sbb . Hmm , ntah .
 Kitee rinduu dia sgt2 lah .
Kite tak tahu dah nak buat mcmna lagi . Takkan nak bgtahu dia lagi ?
 :'( Dia takkan faham lagi.
Dia takkan layan lagi . Serious :'( Sumpah sedih gegiler dah ni .
 Kte decide utk main Squash .At least dpt hilang cket perasaan rindu tuuh .
 Tapi ? Lain pulak jadinyaa . 
Ya Allah . Serious tak sangka aku akan jadi mcm tuu tadi :(( Huk3 . Know wht ?
Hmm , tataw lah , bila tgok bbdk uh main je punn aku da nk ngs .
 HAHA , klaka kan ? *haihhh 
Hmm , and tadi . After bbdk dua org tu main , aku terus masuk .
Que ckp , ckgu kasi main smpai pkul 7 je . Aku twus pndang paisay kat dia and mrh dia .
Huhuk ., Yelaa , geram lah . Dia main lama2 tadi :\ Owg nk main da xsempat ,
And mcm tak knal aku kan , men redah je ah . Masuk gak court .
Pukul 6.55 . Hm , alaa lmbat pun sbb jogging =,=' Huk3 . 
Aku main lah sorang2 tadi and tak bagi sorang pun masuk . Huk3 . tekanan cket laa .
Hmmm . Tah mcmna leh bocor mata nii -,-' ishh Huk3 . Owg tgh lyn perasaan sensowg
masuk pulak dak KA dlm court =,=' Pastu si gila tu g jerit kat aku .
Lahaaaaiiii , lekk luu . Tepeganjatt jap . Babunss lah KA . Pastu dok lorat2 .
Pastu dia perasan mata aku -,-' Adoiyy . Nak cover punya pasal , aku terus blah ah .
Kasikan dorg main . Mood pun da xstabil time uhh . Hmm . haihh .
Serious . i miss you , i need you . Semangat kita hilang teruk dah nii taw .
 Ya ALLAH :'(

by: Micko Chan 

Tuesday, September 18, 2012

Squash ? :\

Squash ? :\ imma speechless . Hmm , tadii . Pegi court . Hmm k . K . 
Lamaaaa tak jejak kaki ke sana . 
Like seriously almost 1month++ Hmm , k . Tatau nape ttbe nak g tadi . 
Balik dari cafe ngn Zati , terus terpandang ke arah court . Tah mcmna , aku ttbe terajak 
Zati g tgok jap . Hmm , and tak semena-mena mata nii bocor lagi ? =,=" 
Ya Allah , tah kenapa dgn aku nii . Otw nk g court , melelehhh dah . 
Zati pun dh tataw nk ckp apa . Selain hanya mampu suruh aku sbar ehh miko . 
Hmm , taktahuu lahhh . eishh . Aku baru pandang 
court dah sedih , apatah lagi nak main nanti ?
 Haiee . Time tuu ada 2 org budak laki nii tgh training . Untuk KAKOM kowt .
 Hmmm . Untunglahhh g KAKOM. Huhuu . Hm , bila Zati tgok 
keadaan aku mcm dah tak stabil , 
dia pun ajak balik bilik . Huk3 . Plus tak solat lagi time tuu . SO aku pun 
ikut je lahh ckp Zati :|
 Hmm . Sedihh weyhh . Sedihhh . And sebab aku main squashh pun ,
 sbb aku nak selalu ingat kat dia . 
Aku main sbb dia taw . Klau tak , takkan pernah aku detik nk main benda tuu .
 Huk3 :'(( Sedihhh . Ya Allah :'( Lemahh gilaa kowt ! 
SubhannaAllah . Haieeee .


by: Micko Chan :')

Sunday, September 16, 2012

Cuti dua minggu :)

Like seriously aku tak suka balik 2 minggu ni . MERANA gila2 . Ya Allah , tak pernah aku rasa diri aku teruk smpai cenggitu taw . Huk3 . And i really hate my 18th Bornday . Huk3 . Serious . Kan bagus kalau kita skip 16hb pade 17hb terus . Hmm . Pape lah . Anyway , time cuti tuu mmg tak sabar nak balik matriks . Nak balikkk matriks!!! Tak suka duduk Melaka #Ehh . HAHA , maksud aku bila duduk kat rumah nii rasa mcm ntah . Mcm2 . Time tuu je lahh . Maybe sbb mcm2 masalah dohhh ! Huk3 . Dugaan oh dugaan :'| Tak tertanggung rasanya . Ecehh . Huk3 .

Then , smpai lah ahad balik kolej balik . Time tuu kann , tak silap Zati balik kul 6 lebih . Aku balik 6 lebih gak tapi nak dkat kul 7 . Time Napi msg tuu aku kat klebang lagi . HAHA . Dak Napi dah smpai KMM dah . Huntongg ah . Seb bek tak kena block lagi matrik kad aku nii haa . HAHA . Aku jumpa je roomate , rasa mcm nak jerit ! Rindu rindu rinduuu !! Tapi kan , yang peliknya , aku lagi rinduu Isti ! Jiran depan bilik . HAHA . Maybe sbb dia tahu kot keadaan aku time cuty tuu . Sedih tahap gabann ! Huk3 . Hmm , aku ckp kat Isti aku nak peluk dia . And aku pelukk dia kuat2 dah time tuuu ! Air mata mencurahh bagai dah . Huk3 . Sedih sedihh . Tapi mmg weh , masalah yang aku alami selama 2 minggu tuu sangat memberi kesan yg mendalam dalam diri aku . Tahu tak almost 1 bulan lebihh and now baru aku dapat tenangkan hati aku . Alhamdulillah , walaupun masih teringat2 tapi aku rasa lagi better daripada sebelum nii . Hmmm . Takkan kita nak terus fikir and menanti benda yang dah jadi and orang yang dah taknak kita kan ? Aku tahuu weh , aku nii tak secantik mana , selembut mana , sebaik mana . Mmg aku nii tak reti jaga perasaan org . And aku mmg kasar cket lah . Maksud aku , kalau u guys expect aku nak jadi lembut and cem sopan sgt tuu , mcm bukan lah aku . Sorry ahh . Seriously , aku mmg bukan girl yg lembut sgt . Yang ckp sopan2 . Hmm , aku mcm tuuu lah . Tak tau lahh . Kalau org taleh terima , just jauhkanlah diri dari aku . huk3 .

Err , tiba2 kan , aku rasa kan sebak pulak =,= HAHA , biol lah . Dh lah , nanti aku smbung lagii ehh ehh :)) 

by: Micko chan 

Balik Raya :)

Okay2 . Sorry tak sempat sambung smlm cz tertido :P haha . Hmm , sampailah hari jumaat nak balik raya tuu . Ktorg hanya jumpa time class je pun . Huk3 . Then , trserempak dak Napi time dpan lib . Borak2 . Ashtu , aku tye dia balik kul bpe , dia kate kul 3 kowt . Ntah , tak ingat . HAHA . Yang pasti , time tu aku tergerak hati nak tye dia balik naik apa sebenarnye . Hmm . Tak kisah lah . ARi tu aku balik dlm kul 2 lebih kowt . Haa cmtuu la . Then sampai rumah agak awal lah kan . Setibanya dirumah #eceh . Dak Khairul Amirin (K.A) call . Tengok2 dah tepacak depan rumah =,= Adoii mamat nii , owg da ckp bg kat kolej , smpai kat rumah dia pass nye barang tuu . Barang ape ehk ? HAHA . Adaa laaa . Tapi tapiii . yang pelik nya , acane dia tahu umah aku ? Sedangkan aku tak penah gtau pape pun kowt =,=" haiyaa . then , tgok2 dalam kete dia , kat sebelah ade sorg awek nii . Dlm hati aku ckp "Ohh , awek dia kowt" Tup tup , awek tu keluar . And yeah , AWEEN ghupenyeee . HAHA , patutlah pun dak K.A tahu umah aku . Aween yg bgtau . Ceyh , kemain lagi bdk dua org nii . HUNTONGGGG lah :D

Hmm , smpai rumah je aku tertido . Penatt . Huk3 . Hmm , then tiba2 dlm 3 lebih afon digi berbunyi -___- Message masuk . *ceyh aku nii , cerita siap kemain detail bagai :p* Then , dak Napi upenye msg . Dia tye aku balik kul bpe and bila . Time tuu aku cm " Ehh mamat ni , tadi aku dh bgtau pun aku balik awal =,=" Then tetiba dia call . And aku mcm dapat rasa dia nk cakap apa . Then dia tye , balik kul bpe . Aku ckp lah dah sampai rumah . Dia terus cm "Alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" And aku tye dia "Kau mesti nak ckp kau nak tumpang aku g MC kan ? Tuu lah gedik lagi tadi tanak bgtau awal2 . Aku dah tanye dah tadi kau balik naik apa" Hmm , begitulah kisahnya . Dia nak tumpang tapi dah takde rezeki terpaksa lah dia balik lambat time tuu . HAHA . Lain kali tayah nak gedik sgt maluu ngn aku :P haha , bukan malu sebenarnye dia tu , cuma time tu tak pasti lagi . Kesian dak Napi mase tu . Seb bek lah umah kat KL je , bukan Kedah bagai . huhuhuw .

Hmm , dak Zati pulak jgn cakap ah . Sebelum smyg jumaat dia dah balik . UNTUNGG ahh . Umah dah lah kemainnn dekatttttttttt , Pengkalan balak je kot ! Huk3 . Bpe minit jehh dah sampai punnn . Huhuhu . Hmm l, Timah lak naik bus awal kot time tuu . Dak Napi nii jeh ngade taknak beli tiket awal2 , mmg nk kena cpuk taw =,= 

To be continued . Next post :)

by: Micko Chan

Kay_Yem_Yem

Hey semuaaa :)) Like seriously , lamaa gila tak update this blog . Huk3 . Hm hmm , tahu tak , mcm2 benda kot terjadi selama beberapa bulan terdekat nii . Huk3 . Hanya Allah saja lah yang tahu dan memahami apa yang aku rasa . Hmm , okay lah . Oleh sebab , dah lama tak update blog nie . So , taknak lah update cte2 sedeyh kan ? Okay2 . Kite update pasal kisah hidup aku kat matriks tuu nak tak ? HAHAHA :D

Hmm , nak mula acane ehk ? Okay lah . Hmm , kehidupan kat matriks bukannya semudah dan sesukar mana pun . If you can manage your time well , so yeah , mmg takda masalah punya ;) *Cakap CYY , buatnya hampeh* haha . Hmm , tapi betul lah . Pressure,stress,tension mmg tak lari sebenarnya . Masa awal2 dulu kan , tatw lah kalau aku je yang huru hare . Tapi serious , nak kejar lecture mmg mcm keretapi . Cepat kot ! 1 week hampir 1 till 2 chapter bhaii . Bukan 1 or 2 subtopic . BUT , 1 till 2 MAIN TOPIC . goshiee . Hmm , mmg terkejar2 der , nak kena catch up bebetul ohh . And aku ni pulak mmg lah kaki hangin , tension . Bila da tension , tak pasal2 nak marah orang :( I did regret that actually . Hmm . Then , exam mid-sem hari tuu dalam 7 August kot . haa yelaa tuu . Hmm , mmg sebulan and beberapa minggu nak dekat exam tu sumpah busy ! Ya Allah , dengan mini Kakom lagi . Hmm . Serious penatt taw . Hari2 naik unit , kejarkan lecturer . kejarkan nak siap lab report bagai . Ohhhh maiii ! Hmm , ohh yeah , anyway , nak jugak introduce my studymate ;) Izzati Zainal and Hanafi Roslan :) Kiranya , diorang nii studymate tetap aku lah *cehh*. Slalu gak study sama . But time 2 weeks before exam tuu , masing2 mcm bawak diri pun ada . Termasuk lah aku :| Busy mungkin . Tak sempat pun nak study group . Hmm . Kkdg tuu bila Zati busy , aku dgn dak Napi jelah yang naik unit . Kkdg klau aku busy , Zati ngn Napi jela *tapi Zati selalu tanak pegi bila aku takde , HAHA* Confirm dua2 tak brcakap sgt agaknye kalau pegi berdua je kan kan . Masing2 sogann :D haha . 

And sampailahh time exam :) Time exam semua lagi busy . Dak Napi jgn ckp ah , mmg lama tak jumpa . Dak Zati yang duduk B5 tuu pun tak sempat nak jumpa . Jumpa time nak jawab exam je . HAHA . Then dah jawab2 , minggu tu terus balik rayaa . Yeahhh ! 

To be continued . Next post :))

by: Micko Chan :)