Everything happens with a REASOn . While , JOURNEY is made to show us the DESTINY.

Thursday, May 17, 2012


Assalamualaikum :') Hehehe . Well , seperti apa yang tertera diatas . PARKSON or dalam erti kata lain Parkinson *abshar's word* Hahaha . Okay , ttbe skrg rasa mcm . Ish , bahang rinduu akan terasa ! :( Seriously . Hmm , bila bercakap tentang Parkson ni . Haa , mestilah ada motif kan ? :D Hm , kat sini lah titik permulaan , kite berjumpa dgn si dia :P *hamboiihhh kauu* hahaha . Eisk eisk . Ohh ! And saya partime sana takde niat pun nak mencari jodoh , tapi jodoh kan dimana2 :D heheh . Hmm , bila kenang-2 balik kan , mcm shuweett pun ada , eceyh . HAHA . And fyi , we both kenal daripada kawan dulu ;) Yeap , kita bermula dengan KAWAN :) Kawan yang mcm dah lama gila kenal boleh ? huhu . Hmm , ble kira2 randomly , kami kenal pada 22.12.2011 :) Sepuluh hari selepas aku masuk kerja barulah kenal dengan sorang mamat nii :D Kira kawan aku yang kedua pun boleh *time kerja kat situ* seriously , aku sensorang kot time tu ! huhu , gatai2 nak g cari kerja sorang2 , so kenalah sorang2 membawa diri . Sehinggalah , munculnya Mr.Katun sayaa ! :D Huhu , first2 kte bertegur kat FB ! Sbb kan , ktorg rupanya dah lamaaa jadi kawan kat FB -,-"" Since 2010 lagii *dia yang cakap* hehehe . Ohhhmaiiiiii -,- Skrg baru jumpa betul2 , huhu . Adakah ini dikatakan Jodoh ? *hamboiihh* hahaha . Start bercakap depan2 pun selepas dua tiga hari bertegur kat FB :) Hehehe , Maluu memang lah ada , tapi try relax lah konon :D


Ktorang punye borak , mengalahkan orang yang dah lama kenal . haha , tahu2 je la aku ni mcm mna . TALKATIVEEEE :P hahaha , mengaku shiot . Hmm , since that , kami rapat2 . Selama 4bulan aku kerja kat sana . Dan selama itu jugak lah DIA peneman aku :)) Thanks a LOT mr.Katun . Mana2 pergi mesti dgn dia . Smpaikan orang kalau nmpak kte jalan sensorang , mesti tye dia . And same goes to him :) Rapat kot :)


# ni lah pacik anam kite :D Absharwekwek :P

Hmm , smpailah ke hari nii . Dia tidak pernah tertinggal untuk bertanya khabar and care pasal kte :') Selama nii pun hang out sesama :) Selalu dgn dia je lah , teman kte . Hehehe . Mmber sume busy memanjangg :( Hmm , bila terkenang2 pasal perkara mendatang . Confirm lah sedihhh :( Tahu tak ? Hari nii dah 17MEI weyh ! Ohhhhmaiiiiiiiiiiiiiiiii :( huhuhuhu . Its mean , lagi 10 hari je nak masuk matrix dah . huuu . mesti terasa gila jauhh , and sunyi dah . huu , rindu tuu jangan cakap lah , skrg pun dah rindu bhaii :\ Takpelah kan pcik anam , kte pergi pun untuk belajar kan ? bukan main2 pun :') Hm , si dia pulak jauh tercampak :( PEGHLISHH sana ! ALohhhhhhhhhhhhh! jauhhh tuuuuuu , risauuu den :| Hmm , wt mse skg nii , tawakkal je lah . Lepas2 nii pun mcm tuu lah nmpak gyenye , TAWAKKAL :') Ada jodoh tak kemana . ehehehe .


# aku dan dia :D hehehe .





 Thats all for today . Till meet ya ! :))


.THE END.

Monday, May 14, 2012

Rinduu Lah :(

 *ketam yang kecik-2 tade lah pic dia*

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sejahtera saya ucapkan kepada semua pembaca BLOG ini *SUMPAH FORMAL okay ? * Heee :) Hmm , actually kan , hmm . Tujuan tulis post nii pun , sebab , rinduu ! Rinduu nak pegi PANTAI dengan Fitt ! And my katun , Abshar :( Tak tahuu lah knapa tiba2 . Duk2 tadi tgok pic2 ktorg , ttbe teregt moments time pegi pantai ari tuu . kat sebelah Arenaa tuu lahh :( Hmm, bila2 pk balik , tak plan pun nak lepak situu . Bila dah tak tahu nak pegi mana , kte2orang pun decide , pegi PANTAI . Hehehe .

Tengah duk2 pantai tuu sambil menikmati ANGIN bertiup , (ceyh) , dak Fitt tiba2 duk buat sumthing yang meng'Attract' aku and Abshar untuk pandang ke arahnya . And rupa2nya , dia sibuk duk main ngnn sekor anak ketam yang KICIKKK gilew :D comel kot . Kemain sukee ag dia main . Haieee . Hm , tuu okay lg . Tiba2 , Abshar ckap "Ishh , cuba tgok sana." OhhMaiiiGahhhh ! BANYAKKK gileww anak ketam lagii !! Huhuk . Geli pun adaa , eheee :D Tapi cutee gila kot ! Diorang mcm buat senamrobik ! kat depan skali mcm ada instructor yang conduct diorang , SO CUTEE ! :)) Ape lagi , budak duaorang nii duk kemain sukaa main ngn ketam tuu . Baling2 batuu , haieeee -,-"" Haa , and pas tuu , tiba2 pacik Katun mcm buat sesuatu . Kte pun tye lah kenapa . Rupanyaa jari LUKA . Haiyaaa , padan lah muka kan , yang duk gatai g kacau anak ketam tuu sape suruh . tak pasal2 dah jari luka , cz kena batu tajam -,-" haieeeee . 

Hmm , and pastuu pacik Anam tuu duk g basuh jari dia pun tak ilang2 gak benda tuu . And lastly , itew jugak lah yang duk kluarkan selumbar batuu yang termasuk kat jari tuu -,-" tapi agak kejam and ganas lah kot cara kite , hahaha . MAAF le pcik Anam :D Pastu , moment yang paling best duk snapping PICTUREE ! hehehehe :D Kecian lah jugak kat pak Anam , kena jadi cameraMan kejap :P hehe , bukan selalu kann :DD Hmm , and after jalan2 lagii , kamii pun pulangg :)) The end~ HAHAH , sengal gila kan aku , tah apa2 duk2 cite2 ttbe THE END :P lalalala , yang tuu je la kte nk cte sbnarnye . Bye2 .


# SERIOUSLY aku rinduu lah nak lepak pantai dengan kau FITT ! And dear ABSHAR :') If can , sebelum masing2 pegi study , jum lah lepak ? KALAU BOLEH LAH KAN :'))

Monday, May 7, 2012

Alhamdulillah :)


Today , result UPU kluar . Kemasukan ke IPTA . Everyone was so EXCITED . Aku ? Hmm hmm , cket je kot excited . Know why ? Yelaa , dulu mmg excited taw tggu result ni . Tapi bila both mum and dad , mcm nak sgt aku pegi Matrix , so aku mcm . Lemah cket semangat tggu UPU . And , smpailah hari ni , aku trtdo and trlajak bangun pagi tadi -,- Sampailah satu saat ni soya call " Miko ! Kau dah check UPU belum? Bagi aku number IC kau" I was like , huh ? Sumpah , blurr -,- But then , mcm clum clum bukak lappy , terus bukak website yang Nani Rushan bagi . Then , malangnya , nasib tidak menyebelahi ku :| Speechless , but then , taklah terasa sgt cz bila soya chill kan aku , and jumpa kat Matrix , aku pun SEMANGAT balik :') BUt mmg at first pun nak pergi matrix . Harapan untuk ke IPTA tuu mcm dh longgar cz mama and ayah pun cm bergibak nak aku g matrix kan . Dh tentu2 dorang doakan kat Matrix je -,-"

Walaubagaimanapun , (cehh) , aku tetap bersyukur dengan apa yang aku dapat . Mungkin rezeki aku bukan kat sana dulu kan ? Maybe matrix dulu . Allah adalah PERANCANG terbaik :) Aku percaya . Mungkin kat Matrix nanti , aku boleh berjaya , Insya'Allah :)) Dengan doa iringan drpd my parents , insya'Allah , nothing is imposible . Hehehe , so , whatever it is , DO PRAY FOR ME yeah :) Takut jugak nak melangkah masuk ke alam BARU ( study ) , hehehe . But , kte tak lah cuak sgt cz mmber ramai disana :) Happy to see them again , insya'Allah . AnisaNordin,SurayaSalleh,AinRashid,AzlinShahira,AmrinaNekmat and sesiapa lagi lah yang chose to go for Matrix :)) Best of luck to all my friends , yang pergi IPTA or Matrix or Form 6 , begitu juga mana2 tempat yang bakal anda lanjutkan pelajaran :))


# BEST of luck to my dear mr.KATUN too ! Dun be notyy eahh syg ! :))



Friday, May 4, 2012

SeronOk ! :)

Ehem ehem , today is REALLY an AWESOME day for me ! Hang out again with mr.Katun :) Yeah , but today kann kann . Hekhekhek . Best ! Know why ? Kte main GUSTI2 tadi ! iyeayy ! hahahk :) Lokasi : Atas padang Dataran Pahlawan :P Time : After movie SAFE , at about 6pm . And HARSH gile kot kami begaduh and gusti tadi . Bhahaha ! Aku nii haa , tak padan berHANDBAG (sling bag) , tanak KALAH bergusti tadi :D Berpusing2 dah bag tuu , tetap aku endahkan ! :P nak menang punya pasal . Dah bertumbuk , dah bertepuk debuk2 dah tadi . Haiee , yang aku nii pulak mmg suka cri nahas kann . Gaduh dgn lelaki , memang lah sakit :| haha , first2 , boleh lah kot mr.Katun sabar and tahan , lama2 pastu , dia ckp " Nak gaduh sgt ke ? " andddddddd ! i said , "YES" , HAHAHA . Haiyakkkk ! Hambek lah aku , padan muka aku :D Hoyehh , Abshar dah start mengganas . MATIII makkk ! :P But , tadi kan , haha . Tadi aku buat tgn dia dh mcm kena gari dah . Alaa yang cara polis gari penjenayah tuu . Tangan kat belakang . HAHAHA . tapi at the end , dia berjaya loloskan diri dari ikatan ku :P Berkejar-kejaran *dah macam hindustan* , dah berpusing-pusing kat atas padang tuuu , dah berlari-lari ( dah tak kisah orang sekeliling) . Bhahaha , yang mr. Katun pun satu , bukan nak halang aku ke apa , lagi dia layankan aku yang tgh tak betul tadi :P hahaha , maka tercetuslah sesi GUSTI yang amat dahsyat sehingga jari-jemari ku berdarah2 bagai *kemain lagii becerita :PP* But seriously , darah kot ! Then , atas jasa baik mr. Katun jugak , membersihkan jari ku dgn air mineralnya :)) Tapikan , bukan sket je lukanya , tadi smpai2 kat rumah , tgh syok2 suap anak buah mamam sambal udang , ttbe jariku pedih yang teramat . Igtkn sebab sambal tuu pedas . But it wasnt it ! Rupanya ada luka lain lahh , haiyaa . Tapi takde lah sakit mana pun , kenangan kot ! (CEHHHWAHHH) , hhaha :D UNTUNGLEE attack boyfie sndiri :P


#credits to Muhammad Nur Abshar , sorry for being too "GANAS" and attacked youu teruk2 tadi :D and you oso know what . Awk lah kawan baik, boyfie , kawan sepergaduhan , kawan semanjaan , kawan seKesedihan , kawan seKegembiraan kte kann ? :') Awk nak ke kte gusti ngn org lain ? Taknak kann ? Hehehehe , so tahan lah cket ehhh :P 

*macamlah ade oarang lain snggup kena gusti dgn aku :D hahaha , *