Everything happens with a REASOn . While , JOURNEY is made to show us the DESTINY.

Monday, April 30, 2012

Penat sangat , and Sedih lah .

Seriously . sangat penat today -,-" Memang betul2 kerja habis ah . AL-maklumlah , LAST DAY kan kerja :') Today , jaga kaunter BONIA LADIES *kaunter orang kaya , bak kata "CASHIERS2" Parkson* HAHAHA , well , haruslah kaya . Cz yang bayar kat kaunter tuu most of them COSMETIC , HANDBAG (yang beratus-ratus) , and so On lah . Branded stuff kann :| Huu . And last day ni pulak kte dapat kaunter tuu . Suka memang suka , tapi penat tuh padahnya ! -,- Hari ni punya sale dah macam MEMBERS DAY taw ! Ghamaii gleww . Customer beratur panjang glew boleh ? Tak putus2 taw . Imagine it ? Tak berkesempatan nak duduk taw . Susah nak dpat peluang . Huk3 , damn tiring ! -,-""

Hmm , and walau mcam mna pun , hari ni last day kerja kat Parkson tuuuuuu :') Suka memang suka , tapi sedih lah jugak . huk3 . Cz pasnii dah takde nak jumpa hari2 dgn mr.Katun :( Tak dpat nk rehat sama2 lagi . Tak dpat nk gaduh2 dgn dia lagi . Tak dpat nk gayut2 kat fon parkson lagi *hahaha* . Tak dpat nk lepak MMC time pagi2 ngn dia . Hmm , banyak okay sweet memories yang ada time kerja nii . Lepas nii , mesti susah gila nak jumpa . Susah gila nk spend time sesama kann . Ishh , sedih shiottt bila pk balik . Hmm , tapi takpe lah , kte berjauhan pun untuk belajar kan ? so , terpaksa lah berkorban sikit :') Takpe2 , 7 TAHUN je lagii *macam lah kejap , LAMA WEYHHH ! * aduduhh :(( Tadi pun masa nk balik , dia byk senyap ngn kte . Mana lah hati ni tak bertambah sedih kan ? :( tapi takpela . bia la . Jiwa tgh kacau kot time tuu :( SOrryy yeah mr.Katun . K la , sambung lagi later on . PAPAI :') <3


# TAK DAPAT BAYANGKAN MACAM MANA TERUK SAYA AKAN RINDU AWAK , mr . KATUN !!loveyou

Friday, April 27, 2012

  Insya'Allah You'll Be The Last :')


 
*my APEK CINA :D*

Hey guys :) First of all , to all readers and followers , hopefully u guys tak lah boring , menyampah or whatever , bila view, baca blog kte nii ehh :) Cz , yelaa , mana lah kot kot , ada yang rasa kte nii ANNOY-ing :| ANd asik2 post pasal si DIA . Hmm , tapi tapi , nak buat macam mana , blog kte kan ? Suka hati kte lah kan :D *Heeee* Tak tahuu lah , sejak dua menjak nii memang suka nak update pasal dia . Bukan menunjuk , or apa2 pun taw , jgn pk lain . Just , bila duduk2 , tekenang dia , mesti rasa cm ada nak tulis sumthg kat blog pasal dia :) Haieee , kte pun tak fhm kenapa . Mungkin kerna syg kot *wooopsss ! :D*

Hmm , since dia hadir *cehhwahh* dalam hidup kte kan , banyak jugak perubahan yang berlaku dlm diri nii . Ke arah positif cket lah kan :) Hm , tahu tak , bila dgn dia kan , kte kan , ttbe jadi 'baik' ;) Know how ? Hm , ye laa kan , dulu if in relationship pun kte still contact or texting with other guys (kawan2 okay?) and tak berapa nak kisah pasal prasaan org lain . But now , im totally changed kot ^_^ hehe . Bila rasa nak contact mmber boys especially , rasa mcm berat je , and bila hal2 penting dan mustahak je baru contact .Tak terasa mcm nak contact selalu mcm dulu . SERIOUSLY . Macam tak sampai hati pun ada nak contact orang lain * kte tak tahu lah dia mcmna pulak kan * Maybe kan , perangai kte berubah sbb , hmmm , sbb dia jugak . Cara dia , perangai dia , senang untuk kte bergaul :) Tak rasa kekok sgt , and the best thing , kte selesa sgt2 kawan and kenal dia . walaupun kteorang dh inrelationship , but then we both still like GILA2 and BIOL2 :D HAHAHA , it was really FUN and i am so GLAD to have him , shared everything together :) And the most memorable part is tht , OUR SWEET MOMENTS , spending timee together at almost every second , hanging out  (dating kot :P) ahaha . Yeahh ! Tht part , kte takkan pernah lupa :) 

Yang paling kte hargai dia , ialah , dia selalu buat kte GELAK *walaupun sangat PENAT okay?* , dia selalu buat kte tersenyum dengan gelagat dia , dia pandai pujuk2 nii *wekk! * , dia sopan :P , baik hati lah jugak . hehehe , And dia syg kat kte :) Itu yang penting kan . Tapi hopefully , the thing SYG tuu betul lah . Bukan sekadar kata kata :') Huhuhu . Hmm , rasa2 lah kan , mcm dah masuk hari esokk je skg nii =,=" HAHA , sedar tak sedar dah pagii ler . Esok pulak mcm tak keja *KERJA WEYH ESOK!* memang lah ngntok aku kat kaunter esok nii kang -,-" Apek cina yang kat atas tuu dah lamaaa tidur , penat katanya :P elehh , HAHAH . Yelaa , pacikk oihhh . Tak kisah lah , lagipun dia asik tdo lmbt je , sebab kte lah tuu :P sorry eyh .
Kla guys , got to go now lah . Mata pun dah galip(kebil2) nii -,- ZzzzZZZzzzzzzzzZZZZzzzzzZZzzzz !!!!! Tidur dulu ehk :))

See ya , till meet KEYBOARD , meet me AGAIN :)

# I just LOVE and CARE about you too much dear , Abshar :') <3 insya'Allah , you'll be the last in my heart .

Monday, April 23, 2012

Kesabaran Penentu :| Huk3 .



* SNAPSHOT 1 :P


Tik Tok , Tik Tok , Tik Tok -,-  *bunyi jam bergerak , juga memberi maksud , masa sedang berjalan , menghitung waktu * kfine , merepek :| Hee , huihh , BOSAN gila boleh ? -,-" Waduhh , keseorangan deyh disini . Tak bergerak2 pun aku dari McD nii dri tadi . Haishh , memang orang2 kat McD nii pun dah pndang pelikk je . HAHA , lantak lah . Just tak tahu nak pegi mana jee :\ Bosan gila sorang2 rupanya ehk :| Tadi call shalin , dia tgh keja pulak . Baru nk ajak lepak . Smpaikan , mmber kat FB yang online sama pun aku ajak datang :D HAHA , nii memang tahap gaban punya bosan wehh ! -,- Tapii takpe lah kan , untuk ae nii jee . Nii pun semata-mata nak tunggu my Apek Cina tuu muncul balik lah :') Haiyaa , mana lah kamu ni wahai Apek Cina uii , Katun ku uiii , den dah ponat menunggu ni aihh . Daripada matahari ada , smpailah dah tak nampak matahari dah skrg --' kte dok tercongok kat cni lagi . huk3 , cepat2 lah dtg eh ehh :( Kang takut kte dh nak balik , tak sempat jumpa kang :( Hmm , sia sia kte duk cni nnty taw . Haiiieee . Cepat-an dong ahh :P 

# muka muka kat atas tuu actually , muka kebosanan . Oleh sebab itu , maka webcam lah jadi mangsa . Snapshot yang tidak terkira jumlahnya saya Snap :DD lalalalala . Yang kat atas nii baru dua je , ade lagi banyakkkkk . :D 

Sangat sedih :| SPEECHLESS


*favourite Ring :')

Okay , hari ini hari yang sangat sayu , sedih , malang bagiku . Not really the whole day lah , just , time balik kerja tadi :( Ya Allah , mcm mana lah boleh berlaku . Nii semua gara gara KEBODOHAN , KESENGALAN diri sendiri ! Haishh , mmg sejuk sgt tangan and jari aku kot hari ni :( Smpai kan , cincin kat jari tuu nak terjatuh jee dari tadi -,-" seriously . Tak semena-mena , rasa sedih yang teramat menyelubungi diri :( 

Hm , okay , nii semua bermula dari jari yang sejuk . Duk kat Parkson tuu lama-lama , dlm kesejukan , padahal jaga kaunter Household je pun -,-" disebabkan itu , cincin kat jari tuuu asik nak jatuh jee . Tiba dlm lif time nak balik , aku shake lah jari aku . Sumpah , tak sangka yang benda tu akan terkeluar dari jari . And at the same time , pintu lif tgh terbuka . And malang sgt , cincin tu terus jatuh dalam lubang kat lif tuuu :((( Uwaaaaa ~! Im so the speeechhhlessssss that time ! Tanpa pk pnjang , minx tlg HD bwk aku trun pg basement , tgok kot benda tuu ada terjatuh area sana . Malangnya , dah tiada ! Sedih sgt . Masa tu air mata mmg dah berlinang dan mengalir sgt2 :( Dah tak dpt nk tahan . Sedih and takut sgt . Sedih bila benda tu jatuh and bila tgok Abshar ,lagi lah bertambah2 sedih taww :( Start dari tuu , asik nangis tak henti2 . Smpaikan nk on call ngn encik KATUN tuu pun taleh dah :( Setiap kali dgr suara dia je , mesti mengalir je air mata nii . Wlupun byk kali dia dh pujuk2 kte , tapi tetap sedihh lahh :((( Macam mana lah kann boleh jadi mcm nie , lemah badan lah . Tak de mood kot that nite . Bdn lemah longlai jewk :| Smpai mama pun tegur mata bengkak -,-" haieeee . Nangissssss , nangiss , dan NANGISSSS ! :'(

## Hanya mampu menangis dan tangisi kehilangan sesuatu yang agak BERMAKNA bagiku :(

Monday, April 16, 2012

Only you :')


* i miss this moment lah bie :(


Hari ni , tak tahu lah kenapa sedih sgt . ya Allah :( Tahu tak , hari ni , mr.Katun kte pegi interview dkat uitm shah alam :| Tahu tak , since dia pegi pagi tuu smpailah dia habis , kte risau sgt2 . Tak tahuu kenapa . Tahu tak , kte gelisah , tak tenteram hati kte . Biasalah kan , faham2 lah , dah dekat U , semua campur2 dah . Laki and perempuan kan :| Kte takutt sgt2 , smpai kte duk2 sebelah kakak kte , kte ckp kat dia "Angah , owg risau lah . Ntah apa je jadi kat dia . Angah tahu2 je lah kat sana tu ramai orang :( " Angah just mampu tersenyum . Hmm , nii baru pegi interview tau . Belum masuk U lagi . Kalau dah masuk U , ntah mcm mna lah jadinya :| Arghh , sedihlah bila terfikir . Nnti ngesh lagii :(

Ptg tuu , mr. Katun smpai dlm kul 4 lebih . Dia nak jumpa cgt , and kte pun sama . Kebetulan mama nak pegi office so kte join and tumpang je lah mama sekali . Hmm , kte jumpa dia dlm 5 lebih cmtu lah and we straight away go Mc'D taming Sari and mkn2 kat situ . Know what ? I'm so thaa happyy personn kot that time ! :) dari mula kte jumpa dia , kte happy ssgt taw taw . Asik gelak je tau tau . * PENGHIBUR HATI KTE YANG TAK PERNAH JEMU MEMBUAT KTE HAPPY :) Mcm2 benda lah yang buat kte gelak :D hehe , rinduu taw kat dia . Ada lah dalam 3 hari berturut tak jumpa . Klau jumpa pun kejap2 jee -,- *baru 3 hari tau!!da mcm nie . Hmm, after kte makan2 then mcm biasa lah , tak tahu nak pergi mana . Tapi after that kte jalan2 , then ttbe smpai kat sg. melaka :D But , malangnya , perut kte sakittt sgt2 ! :(( Sgt tak best . Then , after kena Acti-fast Panadol , baru okay cket . Ni pun still sakit taw :( Hm, then kte tetap buat2 tak sakit sbb , kte tak nak lah spoil the mood . tapi tapi , at the end , I'm THE SPOILER ! hm , kte nii memang , ckap tak pernah nak bertapis -,- SORRRRRRRRRRRRYYYYY ! Thousand apologize :| How stupid i am :| Kte minx maaf sgt2 utk kata2 kte yang buat awk sedih . Sorry :(


p/s: Rindu nak tgok muka awak senyum bila kte nak balik :'( Tadi xdpat pun , sedih sgt2 .

Sunday, April 8, 2012

Kesian dia :')


*Herlysa Balqish :')


*sampaI tertido dah dia :')

Nii lah dia slh sorg anak buah a.k.a anak sedare kesayangan kami sekeluarga :') Hm , tonite dia overnite kat rumah nii . as usual lah kan . last week , adik dia sorg yang stay , and for this week her turn pulak :) Hm , mlm nii dia tah kenapa asik nak bermanja dgn makcuu dia nii * ME ! :) Nak makan pun suh makcu teman , nak tido pun siap suh makcu tido sebelah :)) pastu ttbe dia tye kte : "Makcu ,bukak'n balqish cte tortoise tu boleh ? " kte pun mana lah tahu cte apa . then , dia kate ade sekali tuu maklong bkk . Hm , kte pun suruh lah dia bwk cd tuu . Then , bila dia tnjuk je , rupanya CINTA KURA-KURA :D HAHA , tak padan yang kcik . Kemain lagi :D

Then , ksian kat dia , kte nii pun dok download kan cinta kura-2 kat you tube :) Sanggup taw . hahaha . Hmm , then , tenet plak problem . haiyaa . nak tanak , tetap download kan jugak :') Then , tgh tggu download yang "LAJU" sebenarnya -,-" , dak balqish pun tertido *mcm dalam pic tuu :) Cian dia , haiee . Lama sangat nak tggu download , smpai trtdo dah bdk nii 0.o sorry yeah Balqish . Bukan slh makcu . Benda ni yang lmbt -,-" grrrrrr . Takpelah , esok2 kte tgok ye Balqish :')


p/s : Kadang-2 CUTE tgok telatah bdk2 nii :)



Saturday, April 7, 2012

Gonna mishh youuuuuu :|



AmirAbshar :)

Heyy everyone :) Hm , yeahh , lama gilaa tak update this blog kan ? And and , bila update terus masuk pic nii pulak kan ? HAHA . Agak2 curious tak siapa dia ? :P hee , hmmm . His name , Abshar :) OKay , i just cant deny tht i love this guy :') Seriously . Dia sgt pandai buat kte gelak :D *wlupun sometimes annoying kot :p But most of the timee , GELAKKK jee :| Huuu , penat tauu ? Huk2 . But its better than kte selalu nak mrh jee mcm dulu . Nak moody je *wlupun skrg ada mrh2 , tapi tak seteruk dulu kann ? :) Hmm , bila duk kira2 , kami almost 4 months dah kot :') *Mmg lah baru , tapi mcm skejap je dah 4months -,- Huhuhu . And noe what ? Bila duk kira hari hari terakhir nak benti keja , mesti sedih :| Seriously . It is because of HIM actually . Hmm , lepas nii , masing2 dah bawak hala tuju masing2 kann . Kte dua dah tak selalu jumpa . Semuanya akan berubah , nak tanak terpaksa lah hadapi tuu kann :') Wlupun kte tauu yang kte mesti akan rinduu dia punyaa . Rinduu nak GADUH n GELAK dgn dia . Hmmm . Takpelahh , kte just hope yang dia tuu takda lah nak lupakan kte nii haa kann . Almaklumlahh , orang HAUS :| Hm , insya'Allah , kte pun takan lupakan dia :') Hehehe . Hmm , mcm dah lewat sgt lah plak skrg . Later on ktesambung cte ehh . Banyak nii nak cte ;)

p/s : I wish u're here now -,-