Everything happens with a REASOn . While , JOURNEY is made to show us the DESTINY.

Sunday, February 20, 2011

Dugaan -,-

Haiee , dugaan . DEMAM lagi =,= tak tahu kenapa . Since hari tu , tiba2 sakit tekak teramat lah *but still can play my "boyfie" tuu , trumpet* hehehe , yesterday , got "MERENTAS DESA" . Baikk dok ! Aduiyy aih , egtkan tanak lari cz rasa rasa mcm tak larat nak demam * ceyhh , bajet saja * Tapi at last g jugak , niat nak jln jehh , mlas nk amik port mrentas desa tahun nieh . Tapi tah mcm mna , ak n tiqah mohktar boleh pulak lari bersama and at the end , both us DAPAT POINT for rumah hijau lah :DD TERBAIKK lah wok ! HAHAHA , sakit sakit pun , lari jugak aku nieh ? Siap nak dpat POINT , hehehehe ~ Hm , amik kauu , baik2 sakit sikit3 , skang dah melarat g demam . Aishh -,- PAKEJJ DAH LENGKAP ! From SORE THROAT trus kepada FLU kemudian kepada COUGH and lastly FEVER :(( Hm , nk buat mcm mna , ALLAH sedang menguji :| SABAR miko SABAR :') But seriously bhai , i dnt have mood to study , but it still some mood lah , huk3 . DUnnoe la , petang nie boleh pegi or tak tuition chemistry yang tertunggak semalam . Insya'allah lah kalau terlarat :) AMinn :)

notes : TUHAN sedang menguji kamu AMIRAH , be patient .

Saturday, February 19, 2011

Si comeyl :D


*Herlysa Balqish @ Aqeesh *


Tu diaa , budak kicik yang menjadi MANGSA BULI guer , HAHA . Cian dia , dpd kicik , smpai skrg , asik kena buli jeh dgn maksu dia * me * hahaha ! geramm nauu , dia comeyl ! hehe , and and , suka sgt bila dia nangis ! PUASSSSSSSSSS :DD * pehh , sumpah , kejamm ! :p * Kasihan bangat budak nieh . Baru hari nih jumpa dia balik , dh lama dia tak join adik dia dduk sini. Skg bru dia rinduu kat umah nek su dia ni :D Nak harapkan dak abang , hampehh -,- Nak ikott parents dia jehh , jalan2 je tahuu -,- Biau ar dia . HAHA , yang penting , best bila kenakan Aqessh ! haha , bila dia nangis tuu , lagi lah bertambah2 jahat gelak aku , *EVIL LAUGH* haha , baikk dohh ! Tadi pun dia nangis cz ak tanak bg dia chokichoki . Sbb dia tanak teman ak lunch, AHAHA , mama dah marah2 dh . cz mama ckp ak mcm bdk kicik , kena teman :pp HAHA , biaa laaa :pp Tapi tapi , rasa brslh plak kat bdk kcik nie. Cz tadi tiba2 tgh on9 dlm bilik , dia ketuk pintu , and dia kata " Maksu , nahh , ice-cream " sambil tersenyum dia bg . baikkknyaaa anak buah aku nihh . Sedangkan maksu dia nih punya lah kejam asik dok membuli jeh . HAHA.

notes: Tapelaa Aqeesh , bila lagi lah maksu nak buli awak kan ? :DD RIndu betul !

Tuesday, February 15, 2011


notes : HAISHH =,="

Monday, February 14, 2011

What does it mean by BESTFRIEND ?


* GRAGGHHH *

* AS AN EXAMPLE * i love cat , CAT is my LOVELY besties !

BESTFRIENDS ? Ahaa , in other word GOOD friends . Yeah , ppl always say tat friends can easily be find , but when comes to GOOD friends , it's a bit HARD to be find . But then , as a human, although we already find the one * besties * , WE STILL CAN'T AVOID OURSELVES frm making mistake :( Eventhough , they're our besties . Same goes to me , yeah , I'm NOT neither A GOOD FRIENDS nor a BESTFRIEND. Know why am i saying that ? Hmmmm .

1. I'm SO ANNOYINGGGG !
2. Like to HURTS ppl heart
3. Talk without thinking , ( DONT CARE PEOPLE HEART OR FEELINGS )
4. TALKATIVE till somtimes didn't realise tat my words HURT others
5. I'm a TROUBLESOME girl
6. Is not an UNDERSTANDING friend

and much much MOREEEEEEEE , =,=" I'm JUST AN ORDINARY PERSON with NOTHING , yes i am :') I love all my friends , i've tried to be the best for them . But , how could i ? -.- I've hurt his heart , his feeling , omggggg -,- I just don't know . Why am i so stupido+damn+shit+ , made a statement that TOUCHES his feeling . My god , my goddd ! Ya ALLAH . I didn't mean to , seriously . I just sort of lose control by tat time . And I'm SO SO SO SORRYYY fer those who involve in tis matter =,=" But if you can't really accept tis , hmmm , yeahh , its okay . I'll always pray to ALLAH tat one day ALLAH will open your heart and say to me tat , "I'VE FORGIVE you" :') INSYA'ALLAH . I really hope tat we can be as usual bck , laughing together , sneak out together * HAHAHAHA * , LEPAK-ing , sharing our PROBLEMO and blablablablabla .
Last but not least , I DO LOVEEE ALL MY FRIENDS !

EVENTHOUGH I AM NOT YOUR BESTIES , I STILL LOVE YOU LAH FRIEND ! :')
"KITA HANYA KAWAN BIASA KANN ? SORRY DER , MACAM-MACAM PULAK PERANGAI AKU NIH"


notes: "PEOPLE LIKE TO THINK OF OUR BADNESS RATHER THAN OUR KINDLINESS"

Thursday, February 10, 2011

W.O.C Here We Comeeeee !

Heyya guys ! Lama tak update blog :| Busyy busy busyy ! hahah , yeah , memang busy pun . And a bit tension dohh ! Shitto hell yeaa :( But nak buat mcm mna kan , as wht mama said " Sacrifice lah sikit for this last year only " Yeah mama , i'll keep ur words :) hee ~ Hmm , nowadays mmg agak busy , dgn study , homework , band training , bowling training , tuition and so on lah :( Mmg seriously penatt plus usually sleep late and beyond my bedtime oredy :| Mesti above 12 o'clock . Wht to do , kena lah paksa diri . Klau tak , mmg susah lah nak siap hw tuu sume . Redha je laa . And si "dia" pun samaa busy jehh :( But but bagus juga dia busyy cz mmg we both nak SPM pun this year rite ? SO yeah , kena lah saling memahami * cehh * bajet gilaaa :DD

Now , we've started our band training for the w.o.c . In other words , is fer our wind orchestra competition . Yeah , this year , SBP Alam Shah jadi tuan rumah . KL here we come ! Alam Shah ! ahahaha :D Insya'allah , we're beat back better than last-last year ! SEMANGAT nieh ! wuhuu :) Hopefully we can achieve lah kan our target ,, plus this year punya lagu quite GEMPAK ! hahah , seriously doe , even agak sukar lah kan , but then if we keep on practise , i believe that we can do it ! Much more better than last year , Insya'allah :) Pray for us guys ! :)


notes : Tittle of the song is PRIVATE lah :D hahahaha , kasik suprise sikit , after bertanding nnti baru upload video kami ea :)

Friday, February 4, 2011

MerOngeng bersama :D

*Mas Amira Amin*


Yeah , tu dia . HAHA , memang merongeng abess lah dengan sista nie :D Baikk punya ;) Nie semua kes boring punya pasal lah nie , hee ~ Dh dia pun boring , begitula jua saya :D thee , kita pun hang Out sama , tapi kejap jee . Cz masing masing ada hal , klua dlm kul 1 and blk around 4 sumthg :) Atas jasa baik macik kite nie "Amira Amin" , hahah :p , dia lah yang fetch saya dirumah dan hantar balik . huhuuhu , terimas lah yeah sis ! Actly , tak tahu nak pegi mna . Igt nk lepak QUAYside je , den tak jd ,so pegi mp sje . Smpai2 je , MAKANAN tumpuan utama *tak breakfast+lunch* hee ~ Kita pun singgah le at Kenny Rogers . Dh tu , siapp lupa mana tmpat dia . HAHAHA , lawak ! Siap call Farah , tye kenny ka mna , but then , tgh2 call uh , alih2 , Kenny kat depan mata dah , haha , sumpah sengal !

After tht , kita jalan2 lagii2 . Nak pi bowling , ramai pulak * aduiyy , cine rye pun ramai * Tak jd , kte pegi In-box plak. Ramaiiiiii jugakkkkk ! :( AT last , pi wonderlaand jeh . Dowk karok2 kejap , then , main game , and PULANGG ! :D tapi tapi , sumpah penat ! Penat GELAK ! HAHAH , bayangkanlah , dari 1st naik kereta asik KETAWA jehh, brcakap jehh , non-STOP ! Al-maklum le , dh klua dgn aku nie , memang kena byk ckap :D HAHA , maaf yee sis ! Buat you rasa rmas pulak :p Haha , anyways, memang GEMPAQ lah klua dgn awak ! haha , sbb happy jeh , hilang segala masalah kjap :) Ada time HANG lagii eyh , bawak si CUIT-CUIT sekali ! hahahahahahaha ! TERBAKAUUU :p


notes : Keluar dengan SI CANTIK @ AYUU nie semalam , memang HAPPY :) hehe

Wednesday, February 2, 2011

Thank You so much sayangg !


* Anith Athirah and Aziefarahanie *

* Asnawi Aminudin *

*Syahir Nordin and Naufal Roslan*

* Hasnul Fahmi *

Yeah . Anith and Azie ! :) Thanks , temann aku tadi :') Memang probleming lah tadi -,-" aku tak tahu lah , maybe dats the BEST decision yang patut aku buat kan guys ? Yeahh ! Aku tak thu why tadi tiba2 teringat Azie ssgt :| Tuh yang sanggup lintas dari DP ke MP balik *dlm keadaan hujan* huhuhu , then jumpa at Starbucks Mp :) Anith, Azie , Caer , Nawii and Semul . So , dowk lepak situ kejap. Rasa mcm nak peluk je Azie tadi , seriously weyy , huuu ~Thanks lah eh kawan , kau memang memahami aku . Tadi jugak , ada jumpa Naufal and gang Muooo dia . Hahahha , bak kata En. Naufal " segan nak tegur " LOL , sengal gila . HAHAHA , tape2 , i fhmm :D Then nak balik tuu , Azie pulak balik dulu dpd aku . And Anith pun dh balik . Tinggal Nawi , Semul and Caer :| So , dduk lah lepak-ing ngn dorang jap kat Big Apple :)) Agak tenang cket lah dowk ngn dorang , asik dowk gelak-gelak. Huhuukk , you guys sporting the ting lahh :D Thanks ssgt ! Buat aku senyum kejap tadi , huuu ~ Thanks guys ! Azie , Anith , Semul , Caer and Nawi ! :')


notes : Aween , Fit and Rafiq ; Bukan aku tanak cte tadi , korang pun mcm mlas2 je nk dgr kan ,plus aku tanak serabutkan korang dgn masalah aku. And aku jumpa Azie cz aku tahu Azie phm aku and i need SOMEone utk luahkan perasaan tadi wehh , SORRYY korangg ! Btw , aku sygg korangg semuaa tawww! Triplee "B" :')

Tuesday, February 1, 2011

Junior yang PALING SETIA


* Aimi Zawani Aziz *


Sobs sobs :'( First time oh post pasal junior . huk3 . Hm , yeah , nie Aimi now 16 years old :) Dia lah satu-satunya band members yang SANGAT sangat SETIA dkat band. Seriously and dia tak penah nak sakitkan hati orang * for me laa * Dia seorang yang a bit shy shy cat one :D sweet , shawty gurl , nicee :) * memang harus dipuji punn * Time dia form 3 , dia selalu dtg band . Dia tak cmpur sgt ngn mmber badge dia yang lain. Even dia kena dtg band sorg2 pun, dia tak ksh :'( Dia still can go on , siapa nak kawan ngn dia , kawan lah , tanak , dia takde nak kisah pun -,- huk3 , betul ohh . Tak cye tye dia . kan Aimi ? * tapi kkdg minah dia boleh tahan gatay juga nahh * HAHAHA :pp Maybe atas berkat cara dia yang baik, lembut , and tak pnah marah2 sgt , at last she gotcha 7A1B ! For her PMR result , gempaQ kan ? Even tak dpt 8A's but still gempaQ ohh ! Chayok lah Aimi . huu , i'm proud of YOU ! Junior TRUMPET :)


Some words for you :
Dearest sis,
Tahniah lah yee dik cz dapat tawaran to MRSM GEMENCHEH (mjsc gmencheh ) kan ? Yeah , congratz bangat! huhuu , grab ur opportunity dik ! yeahh yeah ! kat sana blaja betul betul oh , susah nak beat bbdk pandai nie * maybe , Aimi takde hal punya kann , cz Aimi pun pndai juga :) * hmm . Tpi yang sedihh nye , senior trumpet form 4 ? :'( :'( TAKDE dah :( Aimi sorang lah yang paling setia kan ? Sekarang dh tade dh , huk3 , sedihh ohh ! Gee pulak dah pindah schl . Nextyear , ktorg yang fivers nie dh blah , nmpak gyenye , senior trumpet , fomr 4 lah ehk ? Haieee , hopefully still can carry on lah masing masing . Btw , doa'n kejayaan ktorg for upComing wind orchestra comp. (w.o.c) yeaa :') Doa'n ktorg dpat buat trbaik , jauh lebih baik frm last2 year. Insya'allah . K laa sis , last but not least , JANGAN LUPA ktorg kat sini yea , band members especially yea ! Ktorg sygg Aimi lah :') take care ! Love yaa


notes : Jaga diri and Study smart Aimi (!)


Best kan kalau.. ( jealous )




If review balik tis pic , is about what actually ? Hmmmm . Its about a guy with a girl , yeahh . In other words tat it's about A COUPLE . Soooo sweettt if tgok pic nie balik kan ? yeah , memang sweeett punn . we can see tat tat guy seems care gila kat girl tuu kan ? Huhuhuuhu :') Actly , no point pun nak post tis thing . hee , saje je . Just cm , agak 'jealous' lah kowt , tgok da sweeett couple (s) out thre -,-" yang gila-gila , yang act like just frenn but da truth is tat they both was a couple and sangat sayang-menyayangi, periang , yang boleh kamcing dgn kita lah :') Gila sempoii ohh , teringin betul . Dialah kawan kita , couple kita , bestfren kita susah senang , selalu buat kita gelak and and da most imprtant yg pndai jaga hati and Happy Go Lucky :) Yeahh , itu memang best gila kowt . huhu , but no one is perfect ( quote yang FAMOUS ) huuu , Kadang-kadang kita bosann dengan seseorang yang selalu sakitkan hati kita , and baruu sekarang nak berubah semua kan . Dia tak tahu hati kita , bila kita dah start berubah . Hmmm , dia buat kita , but tak tahu kesannya . Jangan ingat kita nie tade perasaan and terus setia dengan orang yang ANNOYIng * aku pun annoying jugaa :D * hahahaha . Hm , ntah lah . Aku pun tak tahu kenapa dengan aku skrg . Whtever it is , SPM dulu lah bhaii :) Yeah , SPM dulu okay :D

notes : Kadang-kadang selalu nangis nangis sendirian . "NO ONE UNDERSTAND ME"
Ended my day withh ??


* Fizie Fanta and Naufal Roslan * ( nak jelas , sila click image )


Yeah , ended my day with wall 2 wall with tis two guy :) Before tat ada wall dgn Hasnulfahmi and Fadhullah Majid . Tiba-2 jaa hamba Allah yang dua org tuu hilangg , jadiknya , wall sjaa with another two guy nie , plus kebosanannn deyhh . Hee ~ But then , the thng is tat , Fizie Fanta nie , agak saya tidak kenali yee :p Tiba-2 buzz me and asked for wall 2 wall -,-" Ak nie pulak kes tgah boring kan , soooooo . On sjaa lahh kan :) hHAHAH , pic diatas lah hasilnya . heheh , Naufal pulak asik dowk ilang-ilang sekali lagi , busyy GAMING dia tuu laa . Isk3 , org suruh ajar , busy pulak die . Lawan ngn kawan2 , aishh =,=" * saja buat ku menanti , eceh * HAHAHA , tade laa , sjee jee actly . kes bosan punya pasal lah . Plus , Fizie Fanta nie pun bosan , sooo , ada geng lahh kan ? Dah chat2 tuu , tiba2 jam menunjukkan pkul 2.15am . Ak rsa lah kan , Fizie nie , sakit kowt . Smpaikan 2.15 pagi dia kate " Lekk luu , moning lagi lah " Yelah kan Fizie , moning sangat lah nie kan . yeah , memang morning but then , ini TENGAH PAGI , dalam erti kata lain , TENGAH PAGI-PAGI BUTA!! HAHA , aduiy aihh =,=" Mata ini sudah tidak boleh tahan ohh , you memang lah boleh tahan Fizie oihh , banyak benda nak buat dlm satu masa . Bak kata you * tekno kat hujung jari u kan ? * nahh , bagus lah tuu . So , i decided , out dulu . But then , sempat updte blog ja . Hahaha :p sajeeee , hehe . Btw , nicee meet you Fizie Fanta :DD


notes: Fizie Fanta niee 18 sudah sekarang :) And dia ex-MOZAC . Sekiann .