Everything happens with a REASOn . While , JOURNEY is made to show us the DESTINY.

Saturday, January 1, 2011

I'm Seventeen ! :)


Location : Bawah Jambatan Hang Tuah Melaka :)

Happy New Year 2011 semua ! :) today 1st January 2011 ? Fuhh -,-' I'm Seventeen ! hahaha :D Semalam , we all , dgn family , pegi tgok Fireworks ! huhuhu , New Year kan ? normal lah tuh :DD Plus smlm boring , dats y ajak mama klau :) Then , we all pegi jambatan Hang Tuah je , Melaka :) Area Hang Tuah Mall tuhh . Hm , smpai2 kat sne je , ttbe , trdgr pengacara tuh ckp " DIPERSILAKAN , PERSEMBAHAN DARI MASCOT-2 MELAKA WONDERLAND ! " Omagah ! Ak trkejut gila kowt ! trus ajak mama semua naik atas jmbatan uh , dkt2 org ramai ( tyme tuh we all still kat bwh jambatan ) Tgok2 , mmg betul lah ! Mascot WONDERLAND ! :DD I SAW BABY BLUEE !! if sesiapa yg ada baca my post yg bout' MELAKA wonderland tu , msty tahu apa yg ak mksudkan nie :DD Ak trus diri brdekatan dgn mascot2 tu , kat blkg dia , kemain brani lagi aku diri sorang2 kat situ , dh lah ramai laki =,=' Ak boleh tak perasan ttbe ramai laki kat situ . Ahh , lantak lah . Jgn dia menganggu idup org sudah , hee ~ Then , igtkn nk pegi kat Baby Blue after show tu , tapi mascot2 uh dh trun plak ;( So , tak jadik nk jumpa . Tapela , ak pun bukan nk jumpa sgt punn :) Then2 , setibanya DETIK 12 tengah malam :D Jam besar kat Hang Tuah Mall tuh pun berbunyi ! First word yg ak jerit dkat mama is tat , " MAMA I'm SEVENTEEN ! " hahaha , mama ckap , blum lagi lah , tggu bufday :pp lalalalala~ tak ksh lah , ak tetap dah 17 ! hahaha:D Bunga Api pun banyak gila-2 !! Lawa2 pulak , huhuhuuuh, ksian Datuk Ali , tak sempat nk bg ucapan , bunga api dh letup . Ape lagi , org2 pun sibuk dok tgok bunga api lah kan ? :DD Then , lepas tub baru Datuk Ali bg ucapan n rasmikan Jambatan Hang Tuah uhh :) Lastly , dia kayuh basikal beramai2 dgn org2 yg trlibat sampai dkat Menara Taming Sari --' Fuhh , jauh gila tuh chayok gila ar , huhuhuhuhu :) After tat , ada lah sebilangan hamba ALLAH nie , nak mencari PUBLISITI murahan ! ishh , hangin aku . Tahu kenapa ak hangin ? hmmm =,=' Yelaa , tyme tuu , dj kat situ g buka lagu The Time uh , lagu tuh mmg best lah kan , tak dinafikan , ak suka ! hahaha , but then , tiba2 ada group nie , tanpa segan silu , buat shuffle and segala bagai kat sebelah aku !!!! Ish , geram betul , menyemakk jek ! Ak pun , blah dari situ n g kat mama , last-2 ajak mama balik , dia kata "Kejaplah , mama nak tgOk dorang nieh " Whatta fishh doe !! Mak ak pun boleh layan ??? Mana lah aku tak hanginn ! ishh , bukan tak suka tgok bbdk yg bajet "pndai" menari tuh , buat shuffle . Tapi penat :( Tgh penat lah tyme tuh , haishh =,=' And at last , lagu tuh stOp , alhamdulillah :) Ktorg balik jugaa , at about 1 am . Pastu nak pegi makan pulak , haiee , ikutkan aje laa =,=' sampai2 rumah je at about 2.40am , mata dah macam tak boleh bukak dah , huihh , NGNTUK :(


notes : Bahaya lah kalau mama sendiri dah minat SHUFFLE ????? Aiyaaaa =,='