Everything happens with a REASOn . While , JOURNEY is made to show us the DESTINY.

Monday, January 31, 2011

Baby Mashie and Baby Niniey :)

* Niniey Kamarudin @ Nor Azmiera *


* Az , Soya and Nad ! *

Uwaaaaaa ! Rinduu kat koranggg doe , ko tahu takkk?! Aishh , baru cuty 3 harii der , huhukk . Rinduu nak menggila dgn korangg . Rinduu SOYA jugak! tadi korang pegi library kann ? Bestttnyeee ! Jealous jealous ! Boleh lah kan Baby Niniey and Baby Mashie nak curanggg kann ? Grrrr ! Eeeeeeeeeeee , Nie yang nak JEALOUSSSSS ! Warghhh =,=" . Seriously doe , Nak join u all ! huk3 . Tapi tapi en , aku seriously malas+tanak klua rumah HOLIDAY nieh :( Ntah ler , egt en nak dowk umah je lee . Huk3 , tapela , klau tiba tiba hati aku trgerak nak kluar nanti aku roger roger anda sekalian okayy ? Sayanggsss korangg lahh ! Hehehe , mmmuahhxx ! hahahaha ! K la , dats it :) Papai ! TAKE CAREEE baby BABY sekaliann ! Awwwwwwwwwwwww :DD
notes : Rinduu gila kat Baby Soya , Baby Niniey and Baby MAshie !! :')
Lama Tak Chat

* Naufal Roslan *

Ini dia sorang lagi yang menemani ku semalam :D HAHAHA , sengal betul .Dia pun gila-gila juga as Rara Kent tadi . HAHA . Lama tak chat dgn dia . Since lastyear kowt , then , suddenly semalam , tataw apa mimpi you kan naufal tiba-tiba tegur i . Awwwwww , hahaha , gud2 , tak sombong . Macam nie lah kawann :)) Then , we're just Wall 2 Wall together. Seb bek lah you pun rajin bebenau nak melayan i semalam . Haha , boring duhh :| * tapi you banyak kali hilang hilang lah pacik * Bak kata you * Sorry lah , byk mkn semot kowt , tuu yang lupa * HAhA , lupa nak reply wall post , haiyaaa Ahpekk :D Bila tgok2 balik , hOt jugak mamat nie , HAHAHA * to en.naufal , jangan lah nak perasan ssgt yeaaa * As dlm pic kat atas nie , fuuhh , gila JAMBU bhaii , hahahaha :D But its nicee lah Naufal :) Dah lah dgn pinky shirt dia tuuu , awwwwww :pp Sengal betul Naufal . Pape pun , thnks again yee kawann ;) Aftr tis jgn nk dowk menyombong lagi okeyhh ? ;) Buzz buzz lah eyh klau on9 tuu , al-maklum lah , i mana nak tahu u balik rumah ke tak . Kan dah dduk OSTEL :pp HAHAHA , yeahh , dia Hostel Life skrg , at SM Teknik Melaka ( bkt. piatu ) skrg :)

Nia haa , post dia , haha

notes : Thanks fer the chat yesterday pacik Naufal :) Till keyboard meet Facebook meet YOU again buddy ! Adiosss ~


Another SDARians *But already EX-sdarians*


Kiki * nama panggilan * ( Rara Kent )

Yeahh , another SDARians :D If before tis just kenal dgn Pym n Azim , tis time the EX-sdarians pulak :DD Hahaha , kenal scara tdk sengaja punn . Dia 18tahun sudah , means ex-sdar lah :p Nie semua Niniey Kamarudin lah nie , HAHAHA , * ceh , nak slhkan niniey plak * Hm , tak igt lah ak or dia yg add dlm fb , but then tiba2 ak ada comment at his pic :) Pic yg atas nie lah , awwwwwwwwww . HAHA , then , tah mcm mna , boleh baik baik pulak . Then , smlm mmg bored gila . We just chit chating each other at my wall post on his wall :D Panjang pulak crita bagai , smpai almost 40 comments i guess . huhuuhu , saje jee . Nie dia , comment kami , HAHA , tapi not in FULL version lah :D


*nie lah pic comment trsebut*

Dah merepek merepek segala dah dlm post tuu , hahaha :D Boring punya pasal maybe :D Anyways, thanks yeaa Rara Kent @ Kiki cz rajin nak melayan karenah guer yg agak masuk air semalam . Bak kate you , dah bukan gila tapi GILA BABI :D HHAHAA , babi jenis apa pun tak tahu :p And and , nice 2 meet you buddy ! Ex-SDARians Guy :D HHAHAha , ANDA ORANG YANG KETIGA :D


notes: Arigatou arigatou ! Nextime borak lagi ea , and jgn pulak dowk smbong wahai Rara Kent oihhh :DD Hehehehe :)

Friday, January 21, 2011

Effect of surface area on the rate of REACTION



nie lah gambarannye , sila lah fill in sndri ea tmpat kosong tuu , hehe


Kisah semalam . Yeah , ysterday ada buat chemistry exp. kat schl :) huhuhu , our 1st exp. fer tis year :D Each group , either 4 or 5 ppl . ktorg just 4 laa kan . Yang terdiri dpd : Ain Nadia , NisaNoden , Ain Rashid and myself :) Our aim is tat , to investigate the effect of surface area on the rate of reaction . The main thng is tat kita nak observe sndri , mcm mna reaction tu brlaku bila kita guna small size ( 2g marble chip ) and big size ( 2g marble chip ) .

Okay okay , the apparatus n materials tat we nid is , retort stand , burette , conical flask , hydrocloric acid ( HCl ) , Basin and water . Then , bila kita buat , mula mula lagi dah malukan diri sndri . HAHAHAHAHA , ade ke patut retort stand pun tal reti guna ? -,-' goshh , hahah , patutlah mcm loggar je time nak kepit burrete tuu . Ishh, tak psal2 dah bg cikgu ilmu baru * bak kate ckgu lah kan * aftr tat , tga exp. tuu , exp yg 1st reaction mcm lmbat , so aftr Ain Nadia stirred bnde tuu , baru klua bubble bubbles naik :| Nta mcm mne , Ain Rashid buat lawak pulakk . Bak kate Ain.R , BERJOGET bnde nie naik . Hahah , time second marble chip , lagi laju dia naik , Nisa plak ckp , " Dia BERDANGDUT naik " hahahahahaha ! siott jee , nie sume cz bnde tu naik laju nauu , siap dorng buat bunyi lagi , bunyi dia cmni " Degedekgedekgedek " -cuba try baca tat word laju laju- hahahahaha ! Then , siap dowk buat gerak badan lagi , sengal masing2. Dah tuu , siap blgak ngn org sebelah , sbb dorang puny ablum dpat "DEGEDEKGEDEKGEDEK" , hak3!! Bengongg , ckgu pun dowk pening kepala m'layan kita :DD


notes : HAHA , excited tgok gas Carbon Dioxide ( CO2 ) kluar naik atas :pp Hehehehe :D

Wednesday, January 19, 2011

ThankYou Mr.SweateR :')


the main thing is tat the SWEATER


* Again , Mr. Sweater ! :') *


* miss the OWNER *



* At about two days dah , Mr.Sweater teman tidur . hee ,
thnks mr.sweater i didnt feel loney with you by myside :')
ThankYou so Muchh ! Miss yaaa :)) *



notes : Mr. Sweater , owned by Hz :')
Huhh, seriously , lamaa gila tak update blog =,= No timing lah , busy saja :| today pun actly ada prctise * band * but got xcuse , ayh xdpt amek ptg :| ntah ape je yg dorang main ari nie , dh trtggl satu hari . Huk3 , plus , actly today quite tiring doe ! Huuu ~ In tis few days , byk gila benda yg brlaku . Seriously ! Dugaan sgt ouhh , yang sedih , yang marah , yang kelakar , yang 'jealous' hahaha , yang kecik haty . Fuhh -,- segala bagai lah :pp Susah nk describe bnde tuh mcm mne , heheheh :D Yang jelasnye , dh dua hari brturut , ak trtido sebelum habis buat hw , goshiee -,-' aduduh . tak tahu kenapa , nak kate letih ? tak jugak , tak pegi band pun diz week , hmmm . Pelik lah , nak katekan penat ngadap lappy or pc ? hm , yeah , maybe laa kan . Huu =,=' But now , tanak dah bnde2 tuu , nak try concentrate at study :) * insya'allah * klau ptg2 tuu , nk on9 n update cket2 , tapela . If mlm tuu mcm tade mse jekk , smlm pun buka pc just nk print assignment * eceyh * bm punye . and list name BB , tats all , pastu trus off .

But the best thng ws tat ayh bwk buka puasa at mcd smlm :) Yeah , smlm saya puasa ! hahah , bak kate soya " Puasa kcik aty kee ? " haha , tak lah soy , aku puasa " TENANGKAN HATI " , ade ke ? haha , tapela , kita kasikan ade jugak :pp pape pun , macik soya dh langsaikan janju dia ! Nak belanja mkn ! HAHAHA , tadi , tgok2 kat kntin , waffle abis , so , kbetulan soya tgh beli beeHOON tomyam , dengan tak semena-mena , ak jerit dr blkg " Soy ! TOmyam satuu ! HAHAHA " seb bek soy kenal gak ea suara aku , egtkn dh lupa :pp Then , i gotcha ! I dapat tomyam dari soyaa ! hahaha , thankyou soyaa ! seb bek waffle tade , klau tak , itulah yg kau kena blnje :pp

notes : Soya mmg siaww taww ! Saje jee buat aku CLUM2 , hahaha :DD

Friday, January 7, 2011

Lama nyaa -_____-


* SCHOOL *

* FIVERS mghs *


Its 2011 already ohh ! :) Life getting BUSY sudah -,- At about 7 days dah tak update diz blog kan ? huu , yeahh , seriously rinduu ! At tis blogg ! :') Finally , tiba-2 , datang mood nak online . HAHAHA :) Dats why trus update. Hm , ohh yea ! As shown dlm pic , its all about SCHOOL and SENIOR ! hehe , al-maklum lah , FIVERS mghs SUDA :pp Hahahah , knon senior habes lah nie kan stpm tuu :DD Tapi dunnoe why , smpai skrg pun tak terasa diri nie senior -,- Masih ingat diri ni form 4 , :p hahaha ! Hm , pape pun , noe wut ? 1st day school , dah ada homework belambak gila BAB . Ish3 , and and ! 1st day dah ada PRACTISE doe ! Till thursday , semalam lah :( Penat , but its still okay cz ada lagu baru kan ? i loikee :) But the sad thing is tat , dah 2 days aku letih gila and tak studyy pun ! :'( After buat homework , trus tidur , seriously LETIH :| Tak tahuu kenapa , mmg nak tdur awal je , haiee . Frm now on , dah kena pndai bhagi masa ar , if not mmg truk jdknye , Plus wit tuition class on saturday and sunday , seriously pack doe schedule ! :| Hm , tapela , setahun je lagi MIRA :') Like mama say " Tapela , only 1 year left , sacrifice la cket for ur future juga " . Hm , yess mama , ur rite :') Thnks fer tat !


notes : Err , tiba-tiba rasa mengantuk . nid to sleep lagi :D Till keyboard meet me and you again ! :) Papai !

Saturday, January 1, 2011

I'm Seventeen ! :)


Location : Bawah Jambatan Hang Tuah Melaka :)

Happy New Year 2011 semua ! :) today 1st January 2011 ? Fuhh -,-' I'm Seventeen ! hahaha :D Semalam , we all , dgn family , pegi tgok Fireworks ! huhuhu , New Year kan ? normal lah tuh :DD Plus smlm boring , dats y ajak mama klau :) Then , we all pegi jambatan Hang Tuah je , Melaka :) Area Hang Tuah Mall tuhh . Hm , smpai2 kat sne je , ttbe , trdgr pengacara tuh ckp " DIPERSILAKAN , PERSEMBAHAN DARI MASCOT-2 MELAKA WONDERLAND ! " Omagah ! Ak trkejut gila kowt ! trus ajak mama semua naik atas jmbatan uh , dkt2 org ramai ( tyme tuh we all still kat bwh jambatan ) Tgok2 , mmg betul lah ! Mascot WONDERLAND ! :DD I SAW BABY BLUEE !! if sesiapa yg ada baca my post yg bout' MELAKA wonderland tu , msty tahu apa yg ak mksudkan nie :DD Ak trus diri brdekatan dgn mascot2 tu , kat blkg dia , kemain brani lagi aku diri sorang2 kat situ , dh lah ramai laki =,=' Ak boleh tak perasan ttbe ramai laki kat situ . Ahh , lantak lah . Jgn dia menganggu idup org sudah , hee ~ Then , igtkn nk pegi kat Baby Blue after show tu , tapi mascot2 uh dh trun plak ;( So , tak jadik nk jumpa . Tapela , ak pun bukan nk jumpa sgt punn :) Then2 , setibanya DETIK 12 tengah malam :D Jam besar kat Hang Tuah Mall tuh pun berbunyi ! First word yg ak jerit dkat mama is tat , " MAMA I'm SEVENTEEN ! " hahaha , mama ckap , blum lagi lah , tggu bufday :pp lalalalala~ tak ksh lah , ak tetap dah 17 ! hahaha:D Bunga Api pun banyak gila-2 !! Lawa2 pulak , huhuhuuuh, ksian Datuk Ali , tak sempat nk bg ucapan , bunga api dh letup . Ape lagi , org2 pun sibuk dok tgok bunga api lah kan ? :DD Then , lepas tub baru Datuk Ali bg ucapan n rasmikan Jambatan Hang Tuah uhh :) Lastly , dia kayuh basikal beramai2 dgn org2 yg trlibat sampai dkat Menara Taming Sari --' Fuhh , jauh gila tuh chayok gila ar , huhuhuhuhu :) After tat , ada lah sebilangan hamba ALLAH nie , nak mencari PUBLISITI murahan ! ishh , hangin aku . Tahu kenapa ak hangin ? hmmm =,=' Yelaa , tyme tuu , dj kat situ g buka lagu The Time uh , lagu tuh mmg best lah kan , tak dinafikan , ak suka ! hahaha , but then , tiba2 ada group nie , tanpa segan silu , buat shuffle and segala bagai kat sebelah aku !!!! Ish , geram betul , menyemakk jek ! Ak pun , blah dari situ n g kat mama , last-2 ajak mama balik , dia kata "Kejaplah , mama nak tgOk dorang nieh " Whatta fishh doe !! Mak ak pun boleh layan ??? Mana lah aku tak hanginn ! ishh , bukan tak suka tgok bbdk yg bajet "pndai" menari tuh , buat shuffle . Tapi penat :( Tgh penat lah tyme tuh , haishh =,=' And at last , lagu tuh stOp , alhamdulillah :) Ktorg balik jugaa , at about 1 am . Pastu nak pegi makan pulak , haiee , ikutkan aje laa =,=' sampai2 rumah je at about 2.40am , mata dah macam tak boleh bukak dah , huihh , NGNTUK :(


notes : Bahaya lah kalau mama sendiri dah minat SHUFFLE ????? Aiyaaaa =,='
A SDARIAN GUY :pp

* Hafidzuddin@PYM and Azim Mokhtar *



Yeah ! As shown in pic , one of them pkai baju SDAR ( sek. dato' abd. razak ) kan ? Yeah ! dlm ramai2 budak SDAR , ak jz kenal dorang berdua je laa :pp HAHAHAHA , seriously ohh , tak tipuu . Not bad lah kawan ngn bbdk nie , Ops ! Bbdk ? HAHAHA :D they all , sme age dgn ak la :) Now dah sama2 FORM 5 ! Yeahh ! hehehehe :) Baik dgn dorang pun tak disengajakan kan ? ttbe ak baik ngn dorang . HAHA , selesa lah kwn ngn korang sbb korang ley masuk ngn kepala ak nieh :DD Seb bek ler korang tak jnis yg snstf sgt , and "pemalu" , haha :D Hmm , dorang nak balek ostel dah ( SDAR ) , so , ttbe rse sdeyh , AHAHA , poyo seyhh ! :pp Lalalalalalalalala~ HAHA :D yelaa kan after diz masing2 dh busy , dulu ye laa , form4 , still ley texting slalu la jgk , now mne nk boleh kan ? Lagi2 korang en , SBP :) For sure busy bebenauu , huhukk :| pape pun , wish u guys GOOD LUCK utk nextyear okay ? :) And jgn ler nak smbong2 dgn aku eh ? ;( hahaha :p Okay dude , bye2 ! Take care doe ! :D Nextyear maybe ak dtg SDAR lagi :p If W.O.C (windorchestracomp.) buat kat SDAR lagi , hehehe :)


notes : PYM ! Kau jangan nak menyombong ngn aku lah der ! :p Sama jugak Azim ! Haa ! lagi satu , Azim , kate nak bg aku NOTA kau ? HAHAHA :D Smpai skg tak post-post agy , haiee-,-'