Everything happens with a REASOn . While , JOURNEY is made to show us the DESTINY.

Saturday, October 30, 2010

Hellow !

1st and foremost , aku dah lamaa tak update blog nieh =,= Kemalasan melanda lerhh :| Hee ~ and now tgh keboringan , tuh yang update plak :) Hmm , mcm2 crita lah kan brlaku dlm masa tak update nieh , klau nk crita kat cnie , huh =.= ntah pth juga jari aku dowk menaip :p Hmm , kita crita pasal smlm je laa , eheheh . Smlm , ntahlah , tension cket ar pas exam nieh , Orangg sume tension tyme exam , aku plak tension lepas exam , dh baguss lah kan miko ? :| aduduh , bukan apa , ada lah masalah2 yg menTENSIon kan diri ini =,= Hmm , then , egt nak klua sorg2 pi tenangkan fikiran jap * bowling * , mmg dah plan pun nak pegi sorg2 je . whn i told H , then dia pun nak join i , so , i dont mind :| Okay jee , lgpun , mayb rndu la tuh :D Heheh , then spent time kat luar smlm , dari pukul 2 lbey till 7.30 oww , aishh ~ Lama jugaa ehk ? hmm , balik rumah , online je laa keje kan ? Dh lme2 tuh , rse cm nak webcaming plak =,= SO g mandi duluu and brsiap2 , hahahahah ! oleh kerana , H tak on9 , so i just wc with my lovely SI GILAA , Keyraa ! Aww aww , rinduu kau doey :| Hehehehe , best pulakk nak mengGILA dgn dia smlm , dlm sejam lebey kami wc :) Miss kau sgt tahu ? But bukan wc ar , VIDEO call :)) Sukaa3 ! hehehe , then , ade video call dgn ANITH jugaa :)) Sukaaaa , hehe , rinduu maa kat anith jugaa :) Then kami berSKYPE saje laa :) Bestt , smpai 1.30 duh aku bru tido , hahah , bygkn ? Kuar dh la lama ptg tuh , then tido pulak lmbt , huihh , sungguh mengantuk sekarang =,= tapi nak juga , bagun ! hehehe :D And disebabkan H kejut'n pagi2 tadi -_________- MENGANTUK ! :| huhukk , tapi pape pun thnks laa kejutkn :|

notes: nnty pic2 ape2, lain upload eh , and lain post :) KEEP IN TOUCH !

Saturday, October 16, 2010

Thank You So Much Nisa and Fitt :'))
Hmm , yeaa , diz week chnge da location ! :) WE all tak study at lib today but study at MC'D Melaka Mall : Huu ~ At last , i get wht i wnt :) I mean , i wish i could study thre eventhough before , and yeaa , today da wish cme truee :p Thnks sygss . At 1st , base on our planning , we wnted to meet at 8 o'clock . But aftr all , he need to go br8fast with his dad : Yea , luckily i'm still at home tht time . So , i just okayy wit tht . But then , im late ! Hee ~ Sorryyy , * go br8fast wif 'kakak" 1st * I reached thre at 10.30 , sumthg like tht . And whenI saw him -_____- I ws so -_____________- awwwwwww :) Miss you sygs ! Hehehe , jst wnna hug him tht time , hahaha , but no way : Then , i gotta buy some fries 4 kakak , but thre's no fries so i just bought Mc muffin sausage 4 her . haziq ordered some Hotcakes * br8fst meal * such like a pancake ? : and then only we started our studies :D Addmaths 1st .
* sad storyy begin * Then , he took out some kind of paper , n tht ws an essay, belongs to Sista Amira :)) Woahh ,such a nice essay and a great kind of word huh =,= Then . He gve me another essay , tht ws his one . His Mid-term essay . i prefer 2 read his second essay 1st , Then . I dnnoe why , seems like i wnna read it till the end . At 1st , im not so clear bout da story , aftr then , i ask him , is it hppen to himself before ? And i ws rite , tht thng had happen to him before , it's about him and a girl -________- Idk why , aftr i fnished read da essay , my heart such a kind of thng dat really sU*ks oww : : Huuuu , i try to chill , but idk , it seems tht i cnt take it , n whn da tears strted to cme out , i quickly told him tht i wnna go out 4 a while , thn i strted to cry and cry2 :'( : : :'( I strght awy called da one tht i thnk cn calm me : I call Fitt 1st , sobb sobb :( i ws jst crying and crying whn on call wif her : I told her evrythg and only she knws bout it by tht time , then , i called Nisa , and sme goes to her , im just crying and jst gt nothg to say , but thn i told her too , and im a bit shock whn Nisa says tht she broke up with khai ? Speechless -___________- but thn i told her tht i wnna go inside , cz i scared tht 'he' gonna suspect anythng frm me , thn whn i went inside . I strght awy go to da hand wash side , so tht i cn wsh my fce 1st bfore meet him bck . I bought Sundae * strawberry * ice-cream 1st , n i told him tht i dnt hve mood 2 study at tht time . And he jst okay wit it . So , we when 4 movie aftr tht , and idk why , while we're in da cinema , my tears , :'( cme out again : especially whn i looked at his face . : Luckily he didnt realise it : But thn i just act like nrmal , i dnt wnna spoil our mood today
notes : If i still continue my story , till da last page also , i cnt finish it : So , stop till here okay -___________-
truthfully : micko_mira :')

Thursday, October 14, 2010

Pindah sekolah ? :| * sukaa kowt *


" Failed satu subject , PINDAH SEKOLAH ? " huhh , HOTT statement haRi nie, but actually semalam punya smlam :| Pagi2 semalam , round blok Form 4 yg nak exam nieh :| Coz' tgok ktorg kemas kelas yg macam * Erghhhh - " HURU-haRa gila oww =,= Nie semua gara2 PMR cndidates yg pk bgos ! Dh guna kelas ktorg uh , pndai2 ler jagaaa weyy , nie bersepah gila , dgn smpah makanan yg mengGUNUNG . Sape tak mrh ? Aishh =,= korang nie , dh lah PMR , result pun tak dpt lagi , sje buat org maki2 korg :| Haiee , hmm . Si 'dia' plak , bukan nk suruh bbdk form3 kemas blk klas ktorg , ktorg yg kne kemas sndri :| iskk , ngade betul lahh -______- Hm , balik kepada topik utama , hmm , eaahh , si "Dia" masuk kelas pagi tuh , tiba2 jerit2 kat ktorg , ckp bnde tuh , dia ckp siapa yg fail satu subject . bwk parents naik pejabat , sign surat akuan aku janji , untuk STAY kat skolah tuh nextyear :| Agak "Pffffffffttt...." lah kan ? Haiee , geramm pulak aku , adeyhh . bukannya hamak sgt pun kat skolah tuh =,= Tapi takut juga oww , tanak fail ! * insya'allah * takutt gilaaaaaaaaaaaa :| Haishh . Especially sc sub. ( fizik , bio, kimia ) huhh , tuh mmg KILLER kan ? Haiee , klu kne pndah pun sronok juga . Dpd trperuk kat skola nie , naik boring kdg2 , tapi syg gak nk tgglkn skola tuh , aktif kOku- oww :)) Tuh yg syg gila , plus BAND ! Orchestra :) Klu ley tanak tgglkn band :( Band jee , yg lain tape , heheheh , pape pun , tawakkal je laa kat exam kali nieh , :|


notes : Insya'allah , klau tak fail , stay kat STPM nie :| Klu tak , pindh juga :| * band ? *
Killer+damn bad !



Yeaa , seperti yang sudahh tertera di atas :| Subject PHYSICS ! Aduduhh , baru je mula pper science ( physic ) hari nie , paper 1 plak tuh , dh gila KILLER oww , iskk ~ Gram gila jwab paper tuh tadi :| No komen lah kalau result punn -____________- , huhukk :( egt'n aku sje yg byk hentam , yg lain pun sma , huuuu ~ Yg da best part bila tgok cara and gaya bbdk 4st2 jwb pper physic tadi :D HAHAHA , nie semua ain nadia lah yg perhatikan , gaya2 yg trperasan :

Erma : Dari mula dapat paper smpai abes paper , landing kat meja , smbil jwab exam .
Ikin rosli : Kepala dh tension , jatuh lah ia diatas meja , at first okay , dh lama2 , main hitamkan je jwpn :D
Azmiera : AT first okay , dh lma2 , tdung dilipatkan selekeh dahh , adeyhh
Nisa : Asik 'hachumm jee" , ( bersin ) , adess , pastu suka buat trkejot org coz ttbe bersin :|
Suraya : Ckgu dh ckp check paper betul2 sbelum jwb cz takut ade yg missing page , dia dh check byk kali rasanya , then ttbe , dia buka soalan num. 16 kowt , kosong jee :| Dh 'CLUM2' , kena pi cari ckgu Zalina , amek paper lain :| Aiseyhhh man ,,,,
Ain Rashid : Fuhh , gila cepatt abes , at last aku tye " Ain , kau dh siap ke ? " dia jawab , " Siapp dahh :) Hentam semua " HAHAHA:D
Atin Qiela : Sma juga , siap awal gila , apa lagi , kepala dh takleh tahan , landing atas meja :|
Putri : Bak kata ain " Puteri dh tension sgt jwb paper , kertas jwpn nie pun dia TEKAN smpai nk trtembus dh "
Nad : Khusyuk gila , focus ! * bak kata soy : Nad suka pk LOGIK , tadi dia berimaginasi segala bagai agaknya :D

Habisnya paper , kelas dah macam PASAR TANI :| Lagi bising dari pasar malam :D HAHAH , tensionn seyh :(
Takutt gila oww , nie baru paper 1 physic , blum paper 2 , 3 lagi ? huuhh :| Tawakkal byk2 lah kat semua paper yg lepas , hmmmmmmmmmmm ~ dak soy and geng2 kita nie pulak dowk bincang lagi bout paper tuhh , dh masing2 jwpn berbeza :D Aduduhh , gilaaa lahh =,= Aku dh fed up sgt , mls nk join dorg , nnty lagi byk aku tahu kesalahan aku , trgnggu concentration paper lain :| :'( huuuuuuu ~ Redha and tawakkal sjaa lah yg mmpu skrg :((


notes : Haiee , JPM nie pun , agak2 lah bagi soalan tuhhh =,=

Wednesday, October 6, 2010

Anak buah yang agak Naugthy and annoying :D


Baru hari nie berkesempata utk upload pic bbdk nieh dlm blog :) Fyi , diz pic semua di'captured last sunday :| time kenduri and ckur jmbul rumah my aunt , at sg.rmbai :) Yeah , mcm biasa , setibanya disana , kami akan trcari2 bbdk kicik nieh dulu , heheh . Gramm and rinduu :) Kecomelan dan kenakalan yg agak " Arghhh " , hahahahah ! Okayy2 , tgok je laa pic dorang kayh :)



Herlysa Balqish


Herlydia Amani


Align Center
Herryl Harris and Micko !


Kq ngah , aqeesh and dodek !


Muka 'hantu' -kakak-



Muka boring and terpaksa :p



Notes: Nie je yg dpat wt mse skg :))


Friday, October 1, 2010

Final CountdoWn - final Exam -

Yeahh . Tup tup , dah b'coming twrds 12 oct ~ Wargh , gila lah ! Final durhh : Inilah , penilaian trbesar utk form 4 as b4 we get to b'coming SPM candidates :( Cepatt gila masa brlalu kowtt . Rasa mcm baru je masuk skola , huuu ~ * melmpau betul BARU MASUK skola * hahaha , ye laa , jbtan pun agak kekelingan , asik tuka tarikh eXam jek : Tgok skrg , bagi tarikh yg trgempar masing2 dah CLUM2 , ishh . Ke dorang mmg sje nk tgok kami Clum ? * tmbh2 aku nie mmg CLUM2 * aishh , dh pulak skrg jz hve another one week before dat dmn Final Exam :(( Gila cepat lah , rsa mcm tak ready apa punn , study pun byk tak cover , kat skola masi tak abes agy : Ckgu pula keep RUSHing us : Hari nie , masuk hari ke-DUA ak blaja rushing , means ckgu trkejar2 , otak kami pun trkejar2 : Aduduh , smlm dah lah addmths 4 hours @ 6 period , hari nie plak math mod 2 hours @ 3 period . Huuu ~ gila kentang otak ku brjalan ! Aiseyhh : Nak wt cmne ler kan , tanak pun , harus juga hadapi

notes : Aishh , miko nie ckp pndai , bukan nak pi study ! * ahaha , k la , papai ~ STUDY timing *

Commenting And Bullying between two Fellow :



Yeahh , inilah ketuanyaa : huu ~ so bad lah diz gurl , she keep bully me in FB * COMMENTING and SPAMMING my wall * Grrrr =,= Luckily i'm "Kind-hearted" HAHAHA ! Btw , i happy lah comment and gadoh2 ngan u aunty :) Bukan slalu kan ? And kita pun jarang on9 sma2 kan2 ? HAHA:D Skali dpt on9 sme , prangai GILA+gila ? jadi apa ? Huuuu ~ Diz aunty agak "gila" , huhuuhuu ~ tataw nak describe mcm mna bout da "gila" but dia mmg best kwn :) Hehehe , hope can hve sme CONVERSATION together nextime okayy not BULLYING ! Rawwwrr ! huuu ~
- Azlin Shahira -





And ini sorang lagi , pengikut dia . Grrr ! Jaat btol dua orang ini , dah lah wt nyemak kat STATUS guer : isk3 , sm pai 69 co mments . nak brkenalan segala bagai lah . Aduduhh , seb bek lah aku nie pnyabar ared :p hahaha , btw , thx utk conversation yg mengarut tuhh :D sengal korangg . yg aku nie pulak ikutkn ajee , hahaha . Ngah stress ngn date EXAM yg tade awal lagi tah ! isk3 - Farith Azizi -




notes : Yeah , agak bestt meng "GILA" dgn ini dua orang :) Wlupun agak kurang asam ! huk2 , at least dpt juga hilangkn rasa stress ngn exam :p * Nie semua gara2 jabatan yg menetapkan tarikh trGEMPAR * kecuali ared , ared dia takde lah STRESS sgt kowt , coz skolah dia 19 oct :( Pluss skola dia yg buat exam tuh ! Warghh =,= Jlez seyhh -___________-
Final yang Gilaa !


Nabilah Syafiqah, Are Kak, Azmiera Ishak and 2 others like this.



Zureen Zamri : gud luck sis :D

Amirah Abdullah : Zureen : Awwwww , thx :( Btw , u'ols bile ?

Zureen Zamri : ‎26/10 kott.

Amirah Abdullah : Ouhh !! lmbt seyhhh ! jlez guer ! Ktorg plak abes 27 oct :p

Nor Hidayah : pdn muke.!

Zureen Zamri : ohh.ok. haha.

Farith Mohayyaddin : haha..sme2..xready stu pon. bile xam?

Amirah Abdullah : dayah : Siioottttttt ! diam lahh =,=
zureen : Ko pun sme ! gelak'n owg plak , isk2
ared : Tuh la pasal , exam 12 oct , kite sme kan ? 1 mlaka ?

Azlin Shahira : ei.. satu melaka start pada tarikh yg sma kan???

Amirah Abdullah : Yeap azlin :| * agk bengong lah jbtan nieh * At 1st , ckp 24 oct , then 19 oct , now 12 OCT ! Huhh =,=

Azlin Shahira : ha.. tau xpe.. fiziks n chemistry tak hbs ag.. bm komsas pun xhbs lagi.. addmaths bljar mcm nk drift.. pergh.. mati22...

Amirah Abdullah tahu tape lah ! noe wut ? Ktorg study addmths smlm 6 period , 4 hours :| Mmg sgt lah drift kan ? huhk=,= Then nxt friday we ols blaja Physics 5 period =,= * mmg gilaa lah *

Azlin Shahira pergh... dashyat dowh.. hahaha.. gud luck l.. bersama-sama la kte cari tanah kubur utk menanam mayat kte lps kte dpt result.. haha.. im sure my mom will freak out when she see my result!!! oh no!!! cant imagine..:(

Amirah Abdullah HAHA , takan punyaa ! U kan pndai azlin ? huu ~ Gud luck u too , hm , u tayah cri kubur kowt , i jee yg kna :| Huuuu ! Tapi gila tkott ouw ! Lagi2 byk KILLER paper weyy !

Farith Mohayyaddin skola kteowng x amk soalan jbtan...18oct bru strt...waktu bfdy aq lak uh..bengong tol

Azlin Shahira eh.. i tot 1 melaka sama?? xeh??

Farith Mohayyaddin nope...hgh school wat soalan sndri..xmk jbtn nye.. sme gk cam trial spm..kteowng gne soalan sndri

Amirah Abdullah azlin : haduduhh , me too lah ! U pndai , jgn risau lerr :|
ared : KAu biar btol ngekk ? Iskkk ! Not fair gilaa !

Farith Mohayyaddin iyee la..wat ape nak bhong..

Farith Mohayyaddin knape la xbuat akhir okt ke

Amirah Abdullah Eieeeeeeeeeeeeee :| Tak aci kowtt high school ! Bengong =,=
Ape laa , wtpe wt soklan sndri ? ISkkk

Azlin Shahira omg!!! high schul soo soo n soo unfair!! u guys hve plenty of tym to studying while us?? aiyo.. killing ourselves.. haish. 1 personLoading...

Amirah Abdullah dats y ler ! Eieeeeeeeeee , dh lah buat soalan sndri , then exm plak 19 oct ! Ishh !

Farith Mohayyaddin aah en..plik gak aq..kteowng mmg buat soalan sndri..klau spm pon nak buat sndri...hahaha..byk guru cemerlang la ktekan...tpi agy ssh kot...especially chemist nnty..GC m'sia buat.

Azlin Shahira ok.. amie.. i guess we shuld change our sex den go to high schul.. haha.. sanggup tue.. smata2 4 the finals.. :DD

Amirah Abdullah U mean ? GC ?

Amirah Abdullah Azlin : Yeaa , :D I think u're rite ! hahah :D Alaa , tuka skjap jeee :D

Azlin Shahira hahah... but serious its soooo unfair.. nvm.. i can ask my aunt since she is a MHS teacher.. :DD.. nak mendapatkan kepastian.. tak boleh jadi nie.. or mayb i will ask her 2 make the most difficult ques.. hahha.. baru FAIR !! :DD

Amirah Abdullah Ohh really ? Haa ! gud idea ! Biaa kan dowang :D HAHA , tak sngka azlin brilliant dlm bab nie :p hehehe , kte dpat sume sme soalan , diorang je lain , mne boley bg senang2 kan ? huu~

Farith Mohayyaddin ckgu chemist aq guru cemerlang malaysia

Azlin Shahira amie: hahaha.. well.. i mmg PRO dlm bidang nie.. klo ada keluar dlm test cnrm A++.. hahah... >.<

Amirah Abdullah Aiseyhh man =,= Knon lah tuhhh :p HAHA:D Pdn mukee , hopefully dia buat yg "Senang”

Farith Mohayyaddin spe u nye anty?

Azlin Shahira jahahha.. i cant tell.. habis nnti i kena.. :).. hhah

Farith Mohayyaddin ajar form ?

Azlin Shahira ntah.. hahaha.. nt even bother.. :p

Amirah Abdullah ared : Alaaaaaaa , tayah risau sgtt punn :| Kau ckgu sndri yg buat kan ? Warghh =,=


notes : Yeahh , inilah sebahagian daripada hasil perbualan kami di FB :| Pasal FInal Exam yg bengong , huk3 , byk lagi actly , tapi kalau nak di paste semuanya , PAYAH lahh :D Ini sje laahh yekk :)

watak terlibat : Amirah Abdullah , Zureen Zamri , Hidayah Ishak , Farith Azizi and Azlin Shahira :))