Everything happens with a REASOn . While , JOURNEY is made to show us the DESTINY.

Saturday, September 11, 2010



Hari Raya 2010 !


. Sempat lagi nak snAp picxa :p So ? ada sape2 nak susah kew ? huu ~malam raya ? Tidow pkul brpe eh ? Bout 1.30am kowtt , tak egt lah . Tlong mama segala bagai , kemas bilik , tukar cadar And etc :) Hmm , pnatt , mlm tuh , tgok2 dh trlena kat ats bed after tukar bed sheet uhh :( kepenatan , sehinggalah diKEJUTkan olEh sis , utk tido betul2 . I mean tyme tuh , aku tido , kpale tah kemane , kaki tah kemne , haha . Tunggang terbalik dahh :p hmm , baju raya ? pagi2 bagun baru gosok ? :p Hee ~ sempat lagii kayh , pagi tuh bagun seawal 5.30 ? kalau tak silap lah , and dat tym mama tak tido ! lalu aku pun bertanya kpd mama : "Ma , tak tido ke dari smlm ?" mama says : " A'ah , huhh pnatt mama nak" dlm keadaan yg penatt n mengeluh : Keciann mama . sorry ma cz tak tlong sgt smlm , ntah ape yg pnatt sgt tah . Tlong tak sbrape punn :(




Yeahh , sbelum pkai selendang segala , posing2 lah kejap . And dak kq ngah pulak , tade lmbt lagii tah dia nak bgun . Orang semua dah get ready nak pegi ruma atuk , dia yg trhegeh2 nak siap . Bukan trhegeh2 nak siap , but trhegeh2 nak BAGUN TIDOO !! Ohh goshh ! Angah nieh mmg lah , orangg pulakk susa2 nak tggu dia . eishh . Guess wht ? Dia bgun pkul 7 !!! Huhh =,= Geramm gilaaa , tuh lahh . Akibat kuar mlm , balikk lmbt , esok kan dh susahh nak bgun ? Cipan ciput lah diz sista !
Pape pun , sesi brgambar pagi ini , tetap brjlan wlupun angah gedik tuh belum bagun . Sorry lah
, justt tak upload byk kat snie . Ade lagi , nie justt pixca aku sorang lah kan :p heheheheh ~ Rase2 nye , diz tyme kat dlm bilik kq ngah . hahah , smbil kejutkn dia bgun tido , smbil itulah posing2 , awwwwwwwwwwwww2 :))





Yeahh , ini dia . Selepas bersiap2 , inilah hasilnya ! hahaha :) Time nie belum minta maaf lagi , still menunggu angah ngok ngek tuh lagi ! Aishh =,= Sumpahh ! Lambat gilaa , tah ape tah dia buat lama2 dlm bilik , aku Cepuk jugakk kang : Ayah dah ngamuk2 cz nak pi smyang raya , takutt tak sempatt . At last , at about 8 o'clock barulahh minachi tuh siap . Huihh , tade lahh "GLAM" maneee punn ! hahaha :D Egtkan siap berJAM2 , mcm artis lah kan kluar nnty . Tapi , biasa sajaa , :p Hurm , tapi we all , i mean i and my 1st sis , dah mintak maaf dulu kat ayah n mama , so angah dia mintak maaf lmbat cket . Balik dari rumah atuk baru dia minta maaf * ishh , trukk betul * Tahu tak , ayah agak mengamuk dlm keta , tapii dia cover , sbb pagi raya . tanak marah2 , huuu ~ seb bek sempatt pi solat raya , klau tak , 4 suree gilaa marah dia . Yelaa , bukan slalu dpt pi solat raya kan ?Sethun sekali sajaa :)) Sesampainya kami di rumah atuk . We all dah serbu meja mkn yg penuh dgn mcm2 juadah yang gila sedapp ! hahaha , wajik n dodol palingg sedapp lahh , huuu ~ Favourita ! awwwwwww . hehehe. plus mlm semalam , aku tak mkn cgt punn :( Lapar gila2 ! Just mkn time buka , tuh punn GCB MC'd jee :(( Starving gila pagii tuhh :



Aku mkn mcm2 lah jugaa , tapi tak overLOAD kayh lam prut , hahah ! masihh ada ruang lagii :p Tapi , malang sungguh nasibku ari tuh , Sesampainya dirumah , aku kesakitan , Prut sakettt gilaa bab weyyy ! ishh =,= Aku trtido and tak dapat nak tlong mama layan kwn2 dia . Sorry mama =,= Sakett sgt , egtkn sakett biasa , aku biarkn lah . Den , ptg tuh , trtido lagii , penatt layan ttmu , aku sedar2 6.50pm. ya allah , nak maghrib dah . Bngun2 je tido , trus masukk toilett ! Prut skett , rse cm nk mraung2 jee dlm blik air tuh * takutt mama pk lain plak* aku thn jee :( At last , teringat GASTRIC . Ohh damn ! Gastric again , ubatt dah lah abiss : Ya allah , betul2 dugaan . Kluar jee toilet aku nges2 , dgn tuala kat pinggang , nges2 pggil mama n ayah , ngaduu sakett :( Ayah ckp mkn ubat , UBAT HAbISS :( And dat time juga tak thn , aku ajak ayah pi clinic . Seb bek ada Medic CLinic card , guna jee card tuh . Dpt masuk cepatt cket . Aku dh mcm org nk brsalin dh time kat clinic tuh , dowk picit2 prut . Den , doc uh scann aku weyy : Seb bek pmpuan :) So aku okayy ja , dia agak mrh cz dia kata aku mkn lmbt , mkn tak ikut tym and aku ada diet kee ? dia tye . hahah , ntah lahh doc , i punn taktaw diri i nieh :p Dia tak bagi mkn pedass2 , minyak2 , and so on . Huhh ? Pkir aku nak ikut ? Hari raya weyy :D Tapi akibatnya , smpai sekarang masihh MERANA : Ohh perutt ku !

note : Hari Raya with da damn sucx GASTRIC ! : :( :((