Everything happens with a REASOn . While , JOURNEY is made to show us the DESTINY.

Tuesday, September 7, 2010

Berbuka Puasa




Hurmm , hari nie berbuka berdua sahaja bersama kakak gedikk ku yg num. 1 ini :(
Bowrink , cz mama , ayah n kq ngah buka luar . Ikuti perbualan bersama mama :
Perbualan dalam telefon , call made by AKU :

Me : Mama , pegi bzar rmdhan tak jap lagi ?
Mama : Erm , mama tak balik hari nie . Ma , buka luar .* agak kegeraman , and kesedihan *
Me : Ohh , okay . Ma , ayah balik tak nanti ? Egtkn nak ajak ayah pi bzar.
Mama : Eh , kan mama dah ckp kat kq long tadi ?
* apa motif ? *
Me : Ckap apa ma ?
Mama : Hm , mama tak balik , tapi ayah mama tak tahu , cuba lah call ayah.
Me : Alaa , mama lah call ayah . Ma tye lah blk ke tak .
Mama : Aaa , yelaa . I'll call u back .
Me : Okayy .

Sementara mnunggu mama call , ada lah jiran bagi mkanan :))
Den , mama punn call

Me : Hello , ma npe ?
Mama : Haa , nie miraa . Ayah pi KL.
* Hampehh , cdey nyee *
Me : Alaaa , nak beli ayam percik .
Mama : Ajak kq long lah .
Me : Hm , yelaa2 . Okayy , bye2 .
* Nada yg hampa *
Mama : Okay , bye .

Bila kq long balik, dia bwk aym percik !
Awwwwwwwwwwww :)
Suka suki kaww , hehehe :)
Yeahh , at lastt , hmm , selepas itu kami punn bukalah berdua sahaja :)
Borak2 ngn dia saja , mkn ngn dia , gelakk2 ngn dia sja :( :| :) :D

note : Berbuka bersama kakak ku yg GEdikk num 1 ? hahah :)