Everything happens with a REASOn . While , JOURNEY is made to show us the DESTINY.

Sunday, July 7, 2013

Jumbo SALE 2

Assalamualaikum ! :) 

Haiii :D hehe . Hmm , actually saje nk smbung prev post pasal jumbo sale tuuuu . Ingat takk? haha . Hmm , kan jumpa someone masa tuu kan . I mean 1st time contact dia thru phone kan . Then , star hari tuu ktorg just contact each other . Almost everyday gak ahh :p haha . Aduh aku pun xsangka mcmana boleh kenal dgn dia ni . Know what ? First time jumpa dia pun disebabkan Hanafi ajak dia study skali ttbe hari tu . And haritu   jugak first mengetahui akan wujudnya dia di KMM , hahaha :p First impression kann , hmmm , aku cm trtanya2 " Dia ni Melayu ke India ? " Erkk. haha . Time tu study ngn Fasihah , Hanafi , Aku n si "dia" tuu :D HAHA . Aku ingat aku je pk cmtu . Aku tanya lah seha dia tu mlayu ke india , rupa2nya seha kate dia pun nak tanya soalan yg sama kat aku :D HAHAHA . Pastu takpe lagi . Aku nk beli ice-cream , ermm , sblum tuu mmg ktorg da ckp2 da nk beli sume . Pastu yg lain taknak so aku g je laa sorg . And beli satu jee :P haha . Aku kan hantu ice-cream , so mmg aku tak share la . haha . pastu si 'dia' tuu , yg aku bengang , time aku gelak2 sume , yg 'dia'  tuu muka serious jee . Sakit hati betul . And tuu laa last aku jumpa dia . Lpas2 tuu , dh jrg trserempak . Bila trserempak cm tegur2 "Woii woii" cm tuu jee . 

Sampai lah hari jumbo sale tuu baru contact dia . haha . Hmm , tapi kan , sepanjang aku kenal dia , 'sakit' wokk! Huk3 . Hmmm , penuh kesabaran sgt tau selama aku kenal mamat gila ni , hm . serious dohh . Kalau nak cerita semua weh , penat . HAHA . Sakit semua ah . Ishh , Mcm2 hal dohh kat matriks ! seriouslyyyyy ! aaaaaaaaaaa aku cte2 mcmni pun dh rindu . haaha . biol aku nii -,- Banyak sbnarnya nk crite tapi memandangkan nak kerja jap g ni haa , mcm tak sempat lak nk cte byk2 . Hmm . Nnti2 kte cte lagi . tapi buat masa ni , dah 6bulan lebih mengenali dia yg mcm "puihh" ! hahaha . Aku geram betul ngn dia . Dia tuu kira kawan sepergaduhan aku laa . Menyakitkan hati tuu dh lali siaa ngn dia ! :( haha . lantakk ahh . KAu buat aku , aku buat kau balik :p weekkk ! haha . k laa , later smbung . Papaiii :))

with love : Amirah Abdullah :) xoxo

Thursday, June 27, 2013

Awesome girls!

Assalamualaikum semuaaa ! haii :)



Hmm , harini aku kerja petang . Ehh , jap , dah lama tak update kann . Ttbe kerja pulak . HAHA . Sorry2 . Hm yeahh , aku skrg kerja . Part time saja :) Katmana ? hmm , Ehikk! Kerja Baskin Robbins ! Baskin Robbins 31 ! Hahaha . Dulu time first2 masuk , kerja kat BR Aeon uh , tapi transfer mp lak . huhu . Dekat cket ah kan dgn rumah :) Hmm .

Haa , sebenarnya nak cerita pasal kerja kita hrini . ehee . Hm , hari ni masuk pukul 4.30ptg . Shift petang . Sebelum tuu , kat rumah . Soya ada call tauu ! ttbe jek -,- i was like , apahal soya nii ttbe call . Call tye kerja bila bagai . Cm nk dtg jee? Then , bila tye dia katmana , dia ckp dia kat rumah . So , rasa mcm selamat cket lah sbb takot dia dtg nnti . Malu ! haha . 

Sampai2 je kat BR uhh , ttbe mmber staff semua kata " Ehh Mira , datang naik apa tadi ? Abg Abu(manager) suruh g ganti budak baskin JJ jap" And i was like , APAHAL ttbe ? -,- Takda call apa2 punn . Dia kata JJ tak cukup staff lah , budak cuti lah , mcm2 . Aku ni dah lah kelamm . Tuu mcm , "Err , kak Fiza nii biar betul ? Cakappp laaa betul2! " Cuakk kott! Nak pegi naik apa kann ? Time tu yg ada Kak Ika , Kak Mira , Kak Shiro n Kak Fiza -,-' Semua cam komplot . Aku mcm dapat rasa lah diorg main2 . Tapi makin lama makin diorg yakinkan aku . Suruh ganti bdk JJ tuu . And "danggggg!" At the same time aku tgh cuak , ada lah dlm beberapa org perempuan , satu group sergah aku drpd tepi kedai ! Ya Allah ! Sumpah terkejuttttt . And know who ? MEREKAAA !! Besties2 sayaaaaa ! Aaaaaaaaaaa , rinduuu ! Arin , Aween , Soya n Fitt ! :') Berdebar , cuak , terkejut semua ada ! Dah ahh bbdk BR tgh buat aku cuak time tuu -,- Ishh . Kelammm kelibut gilaaa kot ! Dah lah baru masuk time tuu , Clock-In pun belum lagi . Alih2 mcm2 benda pelik2 berlaku . Aish .

Then dah lama2 tuu , satu je harapan aku nak tahu betul ke tak aku kena g JJ . Iaitu , Kak Mira ! Yeahh . Aku ckp kat dia " Please akk , akk kena backup org. Betul ke tak nii ? Sumpah ? Demi Allah?" Andd ! Yeahh ! hahaha . At last , semua kata , 'Tipuuu JEE" ! :( AKu dh mcm nak nangis kotttt time tuu ! HAHA . Adoii . Then baru layankan bbdk yang lain uhh . Suh diorang beli yg promotion uhh . And diorg beli satu , Happy 8 ! And , belanja lah diorg satu lagi Happy 8 :) Bukan slalu bbdk uh nak dtg kannn . hihi . Suke lettuw! haha . Tapi agak kelamm akuu tuu smpai terbalik ice-cream yg nk bagi diorg tuu :(( Aku tak sengajaaa! Kelamm time tuu . hmm . HAHA , jahatt diorg duk "BOO" kan akuu . ishh . Merah teruk dah muka aku time tuu . Siot tol . Aku dah lah tgh terkejut gilaa2 ! Sbb , SEMUAAA ADAA ! haha . Ya Allah , sukanyaaaa ! Happy sgt . hehe . Aku rinduu diorg ! :( Kalau leh cm nak join jee bbdk uh keluar harini :( Sedihh tak dpt join . Aaaaaaaaa benci laaaa . Aku yg drpd "merajuk" dgn AWEEN n SOYA especially , terus mcm nak nangis okayy tadi ! Serious . TERHARUU diorg dtg reramai . Allah je yg tahu betapa aku blushhh tadi ! HAHA . SubhanAllah :') Maluu pun adaa . 

Ohh anyway , you guys was REALLY ahh ! REALLY AWESOME ! hahaha . Serious , Terasa mcm "birthday PRANK n SUPRISE" lak tadi , Padahal birthday lambat lagii -,-' HAHA . Dgn bbdk baskin yg "HEBAT" gilaa LAKONANnyaaaaa :( Sedihhh akuu . HAHA . MEntang2 guer ni KELAMMM :( Kasihann dehh . Hmm . But overall , Happy jugak :') 
 
Thanks eyhh semua :') I LOVE YOU guys A LOTTT ! Muahhhhxx ! haha . XOXO !

with love : Micko Chan . Amirah Abdullah .

Wednesday, May 15, 2013

Kehidupan di Matrikulasi :)

Assalamualaikum .
Hai semuaaaaaa :D hehe . Lama gila kann tak update blog . hmm , agak busy lahh kan . Since hbis matriks ari tuu , broadband buat hal , so tak dapat nk online lappy sgt . Online kt phone semata-mata haa . hm .

Okay la . Rasa mcm nak cerita daripada time first2 masuk tuu . erkk ? Hmm , klau nk baca , baca lah ehk . kalau taknak , takpaaaa . haha :D Hmm , time first2 masuk tuu , 28 Mei 2012 , kalau tak silap laaa . hm . Masa dapat tahu , dapat matriks , org yg paling happy ialah , Mama ! huk3 . Kemain excited tau . Hm , aku ? Happy la jgk , alhamdulillah . huhu . Time tuu agak takut jgk cz dah dgr mcm2 rumors pasal matriks kann ? And dan dan time tuu ada yg dok share article mengepek2 pasal matriks . Pasal 'benda' alahh bagai tuu ah . Risau gak , cz bnda tu dlm kalangan pelajar perempuan kan . Hmm . Tapi alhamdulillah , selama setahun kat sana , ehh ? Setahun ke ? Hm , ada la 11 bulan cmtuu . hee , takda apa pn yg brlaku sgt . Hmm , cuma , pressure tuu , biasa lah kann . hmm . Time first masuk tuu , tak silap aku Fasa 3 kot . Last group punya . Around kul 3 patutnya kot ? Ntah ah , tak ingat . HAHA . But yg pasti aku dtg awal cket drpd masa yg ditetapkan . And ramai gilaa that time . seriously ! SO , ayah mama decided g lunch dlu cz memasing lapar . Ktorg kluar ah balik , cari kedai mkn trdekat . Tapiii malang gilaaaa . Time ktorg dtg balik tuu , masih ramai . And parking td dah takda :( Time beratur tuu agak kelam kabut , sbb ada la beberapa bnda yg tak print la apa lah blablablaaa . hmm , time beratur tuu jumpa ramai gak kengkawan skolah ! Classmates ! hahaha . So , apa lagi , pegi je ahh kt diorg . Main 'cut' line jek ! hehe . *jgn tiru okay?* haha . Time dah daftar bagai tuu , mcm2 hal weh . Serious , tak teratur diorg uruskan . Kelam kabut . Kita nii pun ikut jadi kelam . Tahu tak ? Aku ? 3 kali tukar bilik bolehh ? -,- isk3 . Sedih gila doh . Ingat lagi , first dpat bilik A2.2.14 kott ? haaa . Pastu kena naik tingkat 2 , amik kunci . Then , org tu kata takda -,- bengang tidak er mse uh ! Kena turun balik , BERATUR balik weh . seriously . Then , dapat A1.2....berapa tahh . Naik balik nk amik kunci . Ttbe dia kate bilik tu dh penuh pulak ? Peh peh ! Menyirap japp . Fed up pun ada time tuuu . And lastly , dia kate trus je msuk tayah beratur . Hmm lega ah cket . And at last , dapat bilik A3.3.3 ! ehee , lawa kan number ? :p 

Pastu terus rushing g cari bilik . and by that time dah petang gila kott wehh . Mmg pnat time tuuu . Takda mood dahh . huhuk . And know wht ? Blok A3 dekat gila ngn pndftaran time tuu , but then ktorg kena pusing jejauhhh smpai ke blok bdk laki sana ! gilaa kann? jaohh seh ! dgn jammed bagaii . serious ahh penat . nk dekat kul 7 dah time tu kot . hmm . Sampai je kat blok , terus bawak naik brg2 semua . Suram doh time tu tmpt tuu sbb semua org dh turun g surau -,- And smpai kat atas jumpa sesorang nii , roomate aku gk ! haha . dia pun lambat cm akuu . So tinggal ah ktorg dua org . Nama dia Ira Masyra :) hehe . Dia lah org luar yg pertama aku jumpa . Ehee .

..........to be continued......................

Monday, February 4, 2013

JUMBO sale




Custom Glitter Text

Assalamualaikum :) Hey everyone , seems like I've been gone a quite a long time ? Maybe ? haha . Hmm , yeah yeah , i know . It just tht i was quite busy nowadays . Err , it isn't quite actually , but totally busy aight . pheww . Well , the latest was my mid-sem exam :| Blerghh . it just february mann ! Yet I've already got a mid-sem exam ? Haihh . Hm but nvm , it had just over okay ? :D yeayy me ! And now , I'm having my mid-sem break :) *for only ONE WEEK okay ?* iOkay -_- huk3 . Hm maybe it's better rather than no holiday at all aight ? :) yeah !

Ohh , actually , I'm kinda want to share something with you guys :D ehehe . It isn't something actually , but some story maybe ? :) well , know what ? As in last 13th January i guess . Kmm had organize some activities . Or maybe to be more specific , it ws such a fair ? kot . haha . it ws so called  JUMBOO sale . Thats it . And I've met someone ! yeah :)


To be continue :p

Wednesday, October 24, 2012

Final final !

It's FINAL countdown :P


Well yeah , as shown above :D Final ? Peperiksaan ? PSPM ? Ahaaaa . Minggu depangg weyh ! Ahoii . Final tau , bukan UPS lagi . lalalalala ~ serious wa takut+seram bhaii . *bukan nak study kan ? * ishhh ! Takuttt lahh , risauu lah . Dah lah trial pspm aku teruks shiott . Sumpah tewuks ! Ya Allah , tepanjat kot tgok result acantu ! eeeeee takuttttt . Tadi ada Majlis Restu Ilmu , and yeahh , i was crying like hella ! huk3 . Sebak tak semena . Seriously . Especially bila tengok muka ckgu Mas ! Ckgu SC ! :( Cikguuuu ! DOakan sayaa ckguu , saya takuttt . Saya taknak hampakan ckguu ! Huk3 . Cikgu Dalina pung ! Uwaaaa . Saya taknak hampakann ckgu2 sayaaaa . Saya nak score ! Tapi , tengok lah diri ni . Ya Allah . Aku harap sangat dapat buat yang terbaik untuk final ni , haihhh . Insya'Allah !!! Bantulah aku ya Allah , ya Tuhanku ! :'( Kuatkan aku ya Allah . Huk3 . Hmm , doakan saya yeah readers ! :') Doakan kte dpat 4Flat tau tau ! Amin amin amin , hehehe :') Ttyl , gotta study :)) Papai .